Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Vegan boerenkooltaart met bladerdeeg
Trefwoord
bladerdeeg, Boerenkool, cashewnoten, rode uien, vegan feta
Servings
4
Ingrediënten
1
zak
boerenkool
2
rode uien, fijngesneden
2
teentjes
knoflook, geperst
100
ml
kokosmelk
2
handjes
cashewnoten
100
gram
vegan feta (verkruimeld)
1
pak
vegan bladerdeeg (ontdooid)
Olie of margarine om in te bakken
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven
voor op 200°C
Verhit wat olie in een pan en fruit de rode uien glazig.
Voeg de knoflook toe en bak even kort mee.
Doe de boerenkool in de pan en laat slinken. Voeg dan de cashewnoten, kokosmelk en vegan feta toe.
Laat het geheel zo’n 5 minuten op laag vuur sudderen tot het mengsel iets indikt. Breng op smaak met zout en peper.
Bekleed een taartvorm of ovenschaal met het bladerdeeg. Laat de randen iets overhangen.
Schep het boerenkoolmengsel in de vorm en vouw de randen van het bladerdeeg er deels overheen.
Bak de taart
in ca. 30 minuten goudbruin en krokant.