Ga terug
+ servings
Vegan boerenkooltaart
Print

Vegan boerenkooltaart met bladerdeeg

Trefwoord bladerdeeg, Boerenkool, cashewnoten, rode uien, vegan feta
Servings 4

Ingrediënten

  • 1 zak boerenkool
  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 handjes cashewnoten
  • 100 gram vegan feta (verkruimeld)
  • 1 pak vegan bladerdeeg (ontdooid)
  • Olie of margarine om in te bakken
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Verhit wat olie in een pan en fruit de rode uien glazig.
  • Voeg de knoflook toe en bak even kort mee.
  • Doe de boerenkool in de pan en laat slinken. Voeg dan de cashewnoten, kokosmelk en vegan feta toe.
  • Laat het geheel zo’n 5 minuten op laag vuur sudderen tot het mengsel iets indikt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bekleed een taartvorm of ovenschaal met het bladerdeeg. Laat de randen iets overhangen.
  • Schep het boerenkoolmengsel in de vorm en vouw de randen van het bladerdeeg er deels overheen.
  • Bak de taart in ca. 30 minuten goudbruin en krokant.