Het gerecht bestaat uit 3 onderdelen, namelijk de vegan chicken tonight, de vegan kip en marinade en de zoetsure saus!
Gang Hoofdgerecht
Servings 4personen
Ingrediënten
125gramvegan kipstukjes
2eetlepelmaizena
2,5eetlepelsojasaus
0,5theelepelsambal
zoetzuresaus
2eetlepelzonnebloemolie of bakboter
3cmgember
1ui
1 of 2teentjesknoflook
1paprika
150gramzongedroogde tomaatjes
300gramcherrytomaat
1,5eetlepelsojasaus
1,5eetlepelrijstazijn
Instructies
Zo maak je de vegan chicken tonight
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af indien nodig en zet even apart.
Kook de sperziebonen beet gaar
Zo maak je de Vegan kip en marinade
Snijd de kipstukjes eventueel nog wat meer. Sommige merken hebben grote stukken. En bak alvast in de pan. Laat dit 2 a 3 minuten bakken.
Doe de maizena, sojasaus en sambal erbij en roer het geheel er goed door.En laat nog even doorbakken.
Zo maak je de Zoetzure saus
Snijd de ui en fruit deze in een saus of hapjes pan.
Snijd de gember en pers de knoflook en doe deze bij de ui in. Laat dit twee minuten fruiten
Snijd de rest, de tomaten, zongedroogde tomaat en de paprika en voeg dit toe aan de pan. Roer goed door en laat weer twee minuten pruttelen.
Doe nu de overige ingrediënten (behalve de ananas) erbij roer het geheel goed door en laat 15 minuten pruttelen. Pureer de saus tot een glad geheel en voeg nu de ananas toe. Laat nog 1 minuutje door pruttelen klaar is je saus.