Ga terug
+ servings
Vegan zoete aardappel laksa
Print

Vegan zoete aardappel laksa

Servings 2 porties

Ingredients

  • 300 gram zoete aardappel, schoon gespoeld en in blokjes
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 uien, grof gehakt
  • 5 champignons in plakjes gesneden
  • 100 gram udon-noodles
  • 1 cm gember fijn gesneden
  • ½ bosje koriander
  • 200 ml kokosmelk
  • 250 ml water
  • 200 gram tofu (uitgelekt)
  • 20 gram cashewnoten
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • ½ eetlepel gemalen komijn
  • 1 bouillonblokje
  • neutrale olie om in te bakken
  • zout en peper naar smaak

Instructions

  • Fruit de ui kort aan in een pan met een beetje olie. Voeg na 2 minuten de zoete aardappel, zout en peper toe. Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes koken en roer regelmatig.
  • Kook de udon-noedels volgens de verpakking en spoel af met koud water
  • Hak de knoflook grof, rasp de gember en snijd de koriandersteeltjes fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de knoflook, gember en koriandersteeltjes 1 minuut. Voeg chilipoeder, komijn, kokosmelk, water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
  • Bak de champignons in een hapjespan. Snijd de tofu in blokjes, kruid met zout en peper, en bak knapperig in een koekenpan.
  • Controleer of de zoete aardappel gaar is, voeg de bouillon toe en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de noedels over soepkommen, schep de soep erop en voeg de tofu, champignons, korianderblaadjes en cashewnoten toe.