Fruit de ui kort aan in een pan met een beetje olie. Voeg na 2 minuten de zoete aardappel, zout en peper toe. Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes koken en roer regelmatig.
Kook de udon-noedels volgens de verpakking en spoel af met koud water
Hak de knoflook grof, rasp de gember en snijd de koriandersteeltjes fijn.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de knoflook, gember en koriandersteeltjes 1 minuut. Voeg chilipoeder, komijn, kokosmelk, water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
Bak de champignons in een hapjespan. Snijd de tofu in blokjes, kruid met zout en peper, en bak knapperig in een koekenpan.
Controleer of de zoete aardappel gaar is, voeg de bouillon toe en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de noedels over soepkommen, schep de soep erop en voeg de tofu, champignons, korianderblaadjes en cashewnoten toe.