Vegan geroosterde paprika-cashewnotensoep
Deze vegan geroosterde paprika-cashewnotensoep is overtreffend, zo lekker. Deze soep is dan ook zeer geschikt om te serveren als je eters krijgt. Deze soep steelt de show tijdens het kerstdiner. Je kan natuurlijk alles in de pan gooien en dan koken. Door de paprika eerst te roosteren krijgt de paprika een veel intensere smaak.
Deze soep is echt makkelijk te maken! En dat is wel handig tijdens de drukke feestdagen of als je een etentje organiseert.
Wat heb je nodig voor deze overheerlijke soep? Voor vier personen
- 2 rode paprika’s
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 100 a 150 gram cashewnoten (zelf vind ik 150 erg lekker)
- 750 ml water
- 1 bouillon blokje
De cashewnoten maken de soep lekker romig van smaak!
Hoe maak je deze soep?
Snijd de paprika in stukken en leg deze op een ovenplaat en bak deze 15 a 25 minuten.
Pel ondertussen de ui en snijd deze in stukken en bak ze in een pan lekker glazig
Pers de knoflook en doe deze bij de ui in de pan
Doe de geroosterde paprika en de cashewnoten erbij, laat het nog even sudderen
Voeg nu het water en bouillonblokje erbij, nog even 15 min laten pruttelen en dan alles met de staafmixer pureer alles.