Deze heerlijke snelle curry is makkelijk en super snel te maken. Je kunt de curry heel makkelijk aanpassen naar eigen smaak of naar wat je in huis hebt.
Snelle curry binnen 10 minuten klaar
Deze curry is lekker, gezond, vers en staat zo op tafel. Ideaal na een dag werken. En het fijne is dat deze curry makkelijk aan te passen is. Heb je geen paksoi in huis? Dan kun je ook wortel gebruiken bijvoorbeeld. Ook de kruiden kun je naar eigen smaak en wensen aanpassen. De koriander is wel echt een smaakmaker in deze curry. En als je geen tempeh kunt vinden of in huis hebt, gebruik dan gewoon tofu. Zo makkelijk kan het zijn.
Eerst de curry maken en dan de rest
Hier maak je eerst de saus en dan de rest. Door in de hete pan met een eetlepel olie en de droge kruiden te mengen. Na een minuut voeg je dan de tomatenpuree toen en weer mixen. Zo voorkom je dat de kuiden verbrangen. Door de warmte en het mixen worden ze wel geactiveerd en geven ze veel smaak af. En dan blus je het af met de helft van de kokosmelk. Dit laat je dan een paar minuutjes sudderen. Dan is de curry (saus) klaar.
Snelle curry met teriyaki-tempeh
Ingrediënten
- 1 krop paksoi
- 1 blik kokosmelk
- 1 blik zwarte bonen
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 40 gram koriander
- 2 eetlepels komijnzaad
- 2 eetlepels Thai green curry
- ½ theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel kurkuma
- 2 eetlepels sojasaus
- ½ cm gember in stukjes (of naar smaak)
Teriyaki-tempeh
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels ahornsiroop (gember siroop is ook erg lekker)
- 1 eetlepel appelciderazijn
Instructies
- Verhit een pan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Snijd ondertussen de groenten alvast.
- Zodra de pan heet is, voeg je 1 el olie toe samen met de kruiden, komijnzaad, Thai green curry, zwarte peper, kurkuma en meng goed en laat 30 seconden koken, voeg 2 eetlepels tomatenpuree toe en mix het goed door elkaar
- Voeg de helft van het blikje kokosmelk, de fijngehakte koriander, de gember toe en meng erdoor om te voorkomen dat de kruiden doorkoken.
- Voeg de zwarte bonen en de rest van de kokosmelk toe, de sojasaus en meng goed. Snijd de paksoi in fijne plakjes en voeg toe aan de pan, samen met 200 ml water. Roer erdoor en breng aan de kook. Proef en pas de smaak naar wens aan door meer zout, sojasaus, citroensap of chili toe te voegen.
Voor de tempeh
- Doe de tempeh in een aparte koekenpan op hoog vuur zetten, zodra deze heet is, 1 eetlepel olie toevoegen en de tempeh in een rechthoekig stuk van ongeveer 1 cm dik snijden en aan de pan toevoegen. Bak 2 minuten aan elke kant om het dicht te schroeien, zodat het aan beide kanten bruin wordt. Meng de tamari, ahornsiroop en appelciderazijn tot een homogeen geheel. Voeg toe aan de tempeh en laat sissen, kook aan elke kant gedurende 1 minuut totdat er een mooie glazuurvorm op het oppervlak ontstaat. Bewaar de overgebleven saus.
- Verdeel de curry in kommen en snijd de tempeh (als je dit nog niet gedaan hebtO in driehoekige stukken en serveer met wat gesneden rode chilipeper erop als je het wat pittiger wil. Bij deze heb ik er tomaat en koriander op gedaan.
- Wij eten er altijd rijst bij, meestal zilvervliesrijst, maar je kunt elke rijst erbij doen. Je zou er ook stokbroodjes of een salade bij kunnen serveren bijvoorbeeld.
Dit is ook leuk om te lezen:
Vond je dit Snelle curry met teriyaki-tempeh lekker? Deel ‘m met je vrienden! Niets meer missen? Volg ons dan op Facebook