Wortelkoekjes
Vind jij het lastig om voldoende groente te eten? Groente bevat zoveel essentiële voedingsstoffen en kan zo lekker, verrassend en veelzijdig zijn, dat het zonde is om er niet meer van te eten. Dit is ook een ideale manier om kinderen meer groentes binnen te laten krijgen. Ze zijn meestal dol op snoepjes en koekjes. Een perfecte combinatie deze veganistsiche wortelkoekjes. Zo krijgen ze op een lekkere manier extra groenten binnen. Deze koekjes zijn trouwens niet alleen heel erg lekker voor kinderen hoor!
Heerlijke snacks voor bij de borrel of lekker tussendoor!
INGREDIËNTEN
• 400 gram wortels, schoon geschraapt en geraspt
• twee eetlepels hanout-kruiden
• een scheutje aminos, tamarisaus of sojasaus
• 500 gram havermoutmeel (vermaal havermout in de blender tot meel)
• een snufje Keltisch zeezout
• warm water
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Roer, in een kom, de wortelrasp door de aminos en kruiden. Doe het havermeel
in een andere kom. Roer het zout door het meel en voeg water toe, tot er een
stevige massa ontstaat. Spatel de wortels erdoor. Schep kleine ‘bergjes’ op de
bakplaat. Bak in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf
tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Dit recept komt uit het boek van Monique van der Vloed, Puur Natuur Groente.
Wist je dat wij ook een tijdschrift – Vega!Vega – Vegan Lifestyle Magazine hebben die 4x per jaar uitkomt? Hier staan ook heerlijke vegan recepten en inspirerende artikelen in, die niet online op de website staan. Je kan dit Vega!Vega – Vegan Lifestyle Magazine ook in de brievenbus ontvangen. Wil je een abonnement dat kan door je hier in te schrijven