Alles over huidveroudering

huidveroudering

Ouder worden gaat vanzelf, daar hoef je niets voor te doen. Ook je huid veroudert mee, maar hier kun je wel iets aan doen. Je hebt zelf invloed op de snelheid waarmee je huid veroudert.

Wat zijn enkele factoren die huidveroudering versnellen?

De conditie van je huid kan aanzienlijk verslechteren door verschillende schadelijke factoren zoals UV-straling, alcoholconsumptie, roken, stress, ziekte en medicatie. Deze elementen kunnen je huid beschadigen en versnellen het verouderingsproces.

Gelukkig kun je met de juiste huidverzorging je huid effectief beschermen tegen deze invloeden. Door zorgvuldig geselecteerde producten te gebruiken, kun je huidveroudering tegengaan en je huid gezond en stralend houden.

Investeer in een goede huidverzorgingsroutine en geef je huid de bescherming die het verdient.

Is jouw huid goed gereinigd?

Een slecht verzorgde huid kan het huidverouderingsproces versnellen. Een goede huidverzorging begint bij het reinigen van de huid, het liefst ’s morgens en ’s avonds. Wil je het maar één keer per dag doen? Doe het dan voor het slapen gaan, zodat je al het vuil van je gezicht haalt. Ook als je geen make-up draagt, is het aan te raden om je huid goed te reinigen.

Jij gaat toch niet met make-up op slapen?

Ga je geregeld met make-up op naar bed of reinig je je gezicht onvoldoende, dan liggen huidirritatie en veroudering op de loer. Met een goede gezichtsreiniger houd je je huid schoon en voorkom je puistjes en irritatie. Niet alleen talg en bacteriën kunnen een onrustige huid veroorzaken, ook straatvuil en fijnstof kunnen de huid beschadigen. Die schade zorgt er dan ook voor dat je huid versneld veroudert.

Zo zorg je goed voor je huid

Reinig de huid van je gezicht iedere dag voor je gaat slapen en verwijder alle opgehoopte viezigheid. Gebruik hiervoor een reinigingsmilk en een lotion. De reinigingsmilk maakt al het vuil in je poriën los, en de lotion (tonic of toner) verwijdert het vuil van je gezicht. Je hebt dus beide nodig voor een goede reiniging.

Gebruik bijvoorbeeld de beautyproducten van Beyond Beauty. Deze bevatten milde en natuurlijke ingrediënten die de huid reinigen en tegelijkertijd de huidbarrière beschermen en versterken. De reinigingsproducten worden helemaal aangepast aan jouw huid. Je doet een huidscan en weet precies wat je nodig hebt. Aan het basisproduct worden dan speciaal voor jouw huid ingrediënten toegevoegd, die jouw huid verbeteren.

Na het reinigen is verzorgen met een crème erg belangrijk. Een nachtcrème verzorgt en een dagcrème beschermt de huid. Een dagcrème bevat ook een SPF-factor om je huid te beschermen tegen UV-straling.

Wil jij weten wat voor huidtype jij hebt?

Ieder huidtype heeft zijn eigen behoefte. Wil jij graag weten welk huidtype jij hebt? Doe dan nu de gratis huidscan. Deze huidscan werkt echt ideaal, met de camera op je telefoon scan jij je huid en binnen 5 minuten heb jij de huidscan in je mail.

Beyond Beauty

Beyond Beauty maakt reinigingsproducten die precies zijn afgestemd op jouw huidtype. De experts maken op basis van jouw huid analyse jouw ideale basisset voor huidverzorging. Ze selecteren vanuit de basisproducten wat het beste bij jou past. Daarnaast voegen ze speciaal voor jouw huid extra ingrediënten toe aan deze producten voor een optimale verzorging.

Jouw Voordelen:

  • Persoonlijk advies: Ontvang een gedetailleerd rapport over jouw huidtype.
  • Op maat gemaakte producten: Geniet van reinigingsproducten die perfect zijn afgestemd op jouw huid.
  • Snel en eenvoudig: Doe de scan waar en wanneer het jou uitkomt.

Doe nu de gratis huidscan en ervaar de perfecte reiniging op maat met Beyond Beauty. Jouw stralende huid is binnen handbereik!

Diepte reiniging

Dagelijks je huid reinigen met een milk en een lotion zorgt voor een oppervlakkige reiniging. Een peeling en een reinigend masker bieden daarentegen een dieptereiniging.

Een peeling is een essentieel onderdeel van een goede huidverzorgingsroutine. Het verwijdert dode huidcellen en bevordert de celvernieuwing, waardoor je huid er frisser en jeugdiger uitziet. Regelmatig peelen helpt ook om de opname van verzorgingsproducten te verbeteren, waardoor deze effectiever kunnen werken.

Het beste kun je je huid 1 tot 2 keer per week peelen of scrubben.

Er zijn verschillende soorten maskers, zoals verzorgende/huidherstellende maskers en reinigende maskers. Na een peeling kun je een masker aanbrengen op de huid. Dit kan zowel een reinigend als een huidherstellend gezichtsmasker zijn.

In dit artikel kun je precies lezen welke soorten er zijn: Waarom een gezichtsmasker? En welke soorten zijn er?

Verzorgen van je huid

Na het reinigen van de huid is het tijd om deze goed te verzorgen. Iedere huid verdient de juiste verzorging.

Start de dag na het reinigen van je gezicht met een dagcrème. Daarna kun je eventueel je make-up aanbrengen.

Reinig aan het eind van de dag je huid opnieuw en verzorg deze vervolgens met een serum en een nachtcrème.

Wees zuinig op je huid! En zorg voor de juiste verzorging. Ik zeg dan ook altijd … Een nieuw truitje kun je kopen een nieuw huidje niet!

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: