Buffalo bloemkool met dip, vegan en gezond

buffalo bloemkool

Dat lekker en gezond heel goed samen gaan dat bewijzen deze super lekkere vegan buffalo bloemkool wel. Ik had ze een keer gefrituurd op een event gehad en vond ze wel erg lekker, alleen niet zo gezond. Dus ben ik op zoek gegaan hoe ik ze lekker en gezond kon maken.

Buffalo bloemkool

Deze bloemkool roosjes zijn niet zomaar een snack – het is een plantaardige twist op de klassieke buffalo wings, maar dan met een heerlijke, knapperige bite van bloemkool. De zachte, sappige binnenkant van de bloemkool vormt een perfect contrast met de krokante korst en de pittige saus die het geheel bedekt. Dankzij de combinatie van bloem en kruiden krijgt de bloemkool een extra crunch, terwijl de pittige saus voor die echte buffalo smaakexplosie zorgt.

Wat dit gerecht echt bijzonder maakt, is dat het volledig aanpasbaar is naar jouw wensen. Wil je een mildere versie? Voeg wat agavesiroop of een vleugje kokosmelk toe aan de saus. Liever wat extra pittig? Verhoog de dosis hete saus voor extra kick!

Vegan en glutenvrij 

Deze heerlijke buffalo bloemkool is volledig plantaardig en glutenvrij, zolang je glutenvrije bloem gebruikt. En het beste van alles? Het is ook nog eens super makkelijk om te maken! Een perfecte snack voor iedereen die van smaakvol en gezond eten houdt, zonder gedoe.

Lekker voor erbij

Serveer deze heerlijke buffalo bloemkool met de verse dipsaus en knapperige groentesticks zoals bleekselderij, paprikareepjes, wortels en komkommer. De rauwkost vormt de perfecte frisse en lichte aanvulling op de licht pittige buffalo smaak en is verrukkelijk om in de dipsaus te dopen.

In plaats van met bloemkool maak ik het ook wel eens met broccoli roosjes, een totaal andere smaak. Ook onwijs lekker. Je zou het ook nog met andere groenten kunnen maken, het krijgt dan wel een andere bite!

buffalo bloemkool
Afdrukken

Vegan gezonde buffalo bloemkool met dip

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 120 gram (glutenvrije) bloem
  • ¾ theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel zout
  • 1  kopje  water
  • 2 theelepels witte azijn
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 3 eetlepels zoete chilisaus of ketchup

Heerlijke veganistische dip

  • 10 eetlepels vegan mayonaise
  • 5 eetlepels plantaardige melk naar keuze
  • 1 theelepel (witte) azijn
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels  diverse versgehakte kruiden (bijv. dille, basilicum, oregano, bieslook, peterselie, koriander, dragon)
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • snufje zout (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 230°C.
  • leg en bakpapiertje op de bakplaat
  • Meng in een middelgrote kom bloem, knoflookpoeder, paprikapoeder en zout. Roer er water, azijn, olijfolie en chilisaus of ketchup door tot het glad is om een ​​beslag te maken.
  • Doop de bloemkoolroosjes in het beslag en verdeel ze gelijkmatig over de bakplaat. Besprenkel de bloemkoolroosjes met het resterende beslag.
  • Zet de bakplaat in de oven en bak het 25-30 minuten, tot het goudbruin en zacht is.
  • Maak ondertussen de veganistische dip door alle ingrediënten in een kleine kom te mengen tot een glad mengsel.
  • Doe de dip in een serveerschaal, schik de warme bloemkool op een schaal en serveer met bijvoorbeeld, reepjes paprika en stengels bleekselderij ernaast.

Meer lekkere recepten:

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons dan weten. Tag ons gericht op social media. Volg ons gerust op Facebook, YouTube