Alka deo sticks

Alka deodorant vegan

Ik was al een tijd groot fan van de Alka Deo Stick Original, maar recent is het assortiment uitgebreid met meer varianten. Hoog tijd dus om deze nieuwe Alka deo sticks eens grondig te testen en te ontdekken wat ze te bieden hebben.

Transpireren

We transpireren allemaal, en dat kan soms leiden tot vervelende geurtjes. Bij de één merk je dat sneller dan bij de ander. Zelf heb ik een sterke deodorant nodig om fris te blijven; als ik mezelf begin te ruiken, voel ik me niet meer op mijn gemak.

Veel (vegan) deodorants zijn vaak mild, waardoor zweetgeuren sneller doorkomen. Maar de deo sticks van Alka bieden de perfecte balans: ze zijn zacht voor de huid, maar ongelooflijk effectief tegen nare geurtjes.

Alka Deo Sticks Deze basische deodorantsticks neutraliseren geuren op een natuurlijke manier zonder de huid te verstikken. In plaats daarvan werken ze harmonieus samen met je lichaam voor een langdurig frisse geur. Ze zijn verkrijgbaar in vijf verschillende varianten, zodat er altijd een stick is die bij je past.

Alka Deo – Original

De Alka Deo Original is al jaren mijn favoriete vegan deodorant. Hij verzorgt je oksels uitstekend en houdt nare geurtjes tegen. Sinds ik deze deodorantstick gebruik, heb ik ook geen last meer van natte vlekken. De Original heeft een subtiele tot bijna geurloze formule, een lekker geurtje vind ik zelf wel heel erg prettig. Daarom was ik extra benieuwd naar de nieuwe vegan deo sticks van Alka.

Alka Deo – 0% Parfum

Speciaal voor iedereen die op zoek is naar een deodorant zonder (natuurlijke) parfum, een hypoallergene variant.

Alka deo sticks

Alka Deo – Flower Blossom

Naar deze was ik het meest benieuwd; de kleur en de geuromschrijving spraken mij erg aan. Een bloemige geur die je meeneemt naar een zomerse tuin vol kleurrijke bloemen.

Deze Alka deo stick is mijn nieuwe favoriete vegan deodorant. Hij verzorgt, net als alle andere Alka deo sticks, mijn huid en de heerlijke bloemengeur blijft de hele dag hangen. Ook bij deze deo geen zweetgeurtjes of natte vlekken.

Alka vegan deodorant

Alka Deo – Fresh Cotton

De geur van vers gewassen wasgoed – schoon, fris, en vertrouwd. Deze fijne geur geeft je de hele dag een heerlijk fris gevoel. Ik wissel hem graag af met de bloemige Flower Blossom voor wat variatie.

Alka® Deo – Into the Woods

Nog een heerlijke deo stick! Deze heeft een frisse, licht houtachtige geur die je meeneemt naar een wandeling door de natuur. Hoewel ik de geur heerlijk vind, gaat mijn persoonlijke voorkeur toch uit naar de andere twee.

De Alka deo sticks

Deze deo’s zijn een geweldige aanvulling op de Original deo stick en zijn allemaal geschikt voor de gevoelige huid. Heb je een gevoelige of allergiegevoelige huid, dan raad ik je de Deo – 0% Parfum aan.

Alle vijf deo sticks combineren de werking van een deodorant met de verzorging van een crème. Ze bevatten een mix van oliën, boters en basische mineralen. Zo werkt olijfolie herstellend en beschermend, terwijl kokosolie een helende werking heeft. Jojobaolie is ontstekingsremmend, en amandelolie kalmeert en verzacht de huid. Zonnebloemolie voorkomt huidveroudering. Daarnaast zit seaboter vol met vitamine A, E en co-enzym Q10, die ook bijdragen aan het tegengaan van huidveroudering. Olijfwas, zonnebloemwas, carnaubawas en squalaan verzorgen en beschermen je huid, zodat je geniet van heerlijk zachte en verzorgde oksels!

Deze deo’s bevatten uitsluitend plantaardige, natuurlijke ingrediënten en zijn vrij van aluminium, parabenen en kleurstoffen.

Meer informatie over deze deo sticjs vind je op de website van Alka.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: