Vegan deodorant, wij testen die van Alka

Vegan deodorant

Iedereen transpireert en hierdoor kunnen soms nare geurtjes ontstaan. De transpireert meer dan de ander. En de een ruik je ook sterker dan de ander. Als ik geen deo gebruik of eentje die niet sterk genoeg is, ruik ik mijzelf in de loop van de dag. Niet heel fris! Veel vegan deodorant zijn erg mild en daardoor komen er snel transpiratie geurtjes vrij. De deodorant van Alka is mild voor de huid, maar sterk tegen de geurtjes.

Al heel lang ben ik opzoek naar de juiste vegan deodorant, de meeste zijn niet sterk genoeg. En dat terwijl ik helemaal niet veel zweet, dan ruik ik mijzelf toch na een aantal uur. Als ik de kans krijg om een vegan deodorant te testen, dan zeg ik ook altijd ja. Deze keer mocht ik de Alka deo testen en daar ben ik erg over te spreken. Lees hier mijn ervaring.

De vegan deodorant van Alka

Alka deo is echt super fijn en prettig in gebruik. Mild voor de huid. Naast dat er geen nare zweetgeurtjes vrijkomen, verzorgd de deodorant de huid ook nog eens.

De deo verstopt de huidporiën niet. Het bestrijdt de oorzaak door de zure geurtjes die de bacteriën veroorzaken te neutraliseren.

De geur van de vegan deodorant

Deze deo ruikt heel licht, naar kokosnoot, amandel en meibloem. Het is een frisse en niet overdreven aanwezige geur. Zo kun je gewoon je eigen parfum blijven gebruiken, zonder dat de geuren met elkaar botsen.

Welke ingrediënten zitten in de deodorant?

 • Magnesium
 • Olijfolie
 • Jojoba-olie
 • Kokosolie
 • Zonnebloemolie
 • Zoete amandelolie
 • Shea butter
 • Olijfwax
 • Zonnebloemwax
 • Carnaubawax
 • Squalaan
 • Co-enzym Q10

We lichten even een paar ingrediënten uit

Van sommige ingrediënten vraag je, je misschien af waarom ze in de deodorant zitten. Daarom pikken we die er nog even uit.

Waarom zit er magnesium in de veganistische deodorant?

Het herstelt de natuurlijke pH-waarde van de huid. Het werkt ontsmettend en ontstekingsremmend. Het bevorderd de aanmaak van nieuwe huidcellen.

Olijfwax

De olijfolie, is rijk aan antioxidanten en bevat veel vitamine E. Deze vitamine ook wordt door huidspecialisten ook wel de huidvitamine genoemd. Vitamine E helpt tegen huidveroudering en zorgt voor een zachte huid. Daarnaast werkt de olijfolie herstellend, voedend en beschermend.

De olijfwax: Is dikker van substantie dan de olie en zorgen voor een zachte en verzorgde huid. Het beschermt de huid tegen ongewenste bacteriën.

Zonnenbloemwax

De Zonnebloemwax voedt en verzorgd de huid. Beschermt de huid tegen uitdrogingen. En is een krachtige antioxidant. Zonnebloemolie, is ook weer rijk aan vitamine E en ook een krachtige antioxidant.

Carnaubawax

Verzacht en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf.

Squalaan

Beschermt de huid tegen vrije radicalen, omdat hier ook weer antioxidanten in zitten.  Daarnaast herstelt het de natuurlijke balans van de huid.

Co-enzym Q10

Is een krachtige antioxidant die huidveroudering tegen gaat.

Wat vonden wij van deze vegan deodorant?

De verpakking vind ik niet meteen heel erg mooi. Als ik een product zie, is het eerste wat ik doe het vastpakken en ruiken. Het viel mij meteen op, dat de geur heel licht aanwezig is en vrij neutraal is. De deodorant is dan ook unisex. In gebruik vind ik de stick heel erg fijn. Het is een crème achtige stick. En wat ook niet geheel onbelangrijk is … Ik was nare zweet geurtjes vrij.

Daarnaast is hij verzorgend, mijn oksels voelen na een paar weken (3) gebruik echt zachter aan. Het product is vrij van Aluminium en geschikt voor alle huidtypes. Wil je meer weten over deze vegan deodorant? Kijk dan even op de website.

Dit is ook leuk om te lezen: