Doe jij mee: Week zonder Vlees & zuivel?

NATIONALE WEEK ZONDER VLEES & ZUIVEL

De Week zonder Vlees & zuivel is dit jaar van 7 t/m 13 maart. Gelukkig eten steeds meer mensen steeds minder vlees en andere dierlijke producten. Iets wat wij alleen maar toejuichen.

Aan de Week zonder Vlees wordt dit jaar ook zuivel toegevoegd. Zuivel is ook al lang niet meer van deze tijd om te drinken. We blijven het raar vinden, dat de mens de borstvoeding van een ander zoogdier blijft drinken.

Waarom de Week zonder Vlees & zuivel?

Tijdens deze week wordt heel Nederland opgeroepen om vlees en zuivel te laten staan. Wij dagen je graag uit om hier ook eieren aan toe te voegen en een week lang volledig plantaardig te eten. Vaker een dagje geen vlees, vis en zuivel eten is een kleine moeite maar heeft een enorm positieve impact op mens, dier en milieu. Door geen vlees en zuivel te consumeren tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel verlaag je de milieudruk en voorkom je veel dierenleed van je voeding. Je bespaart bijvoorbeeld op watergebruik en de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering. Iedereen die het volhoudt om gedurende één week geen vlees en zuivel te eten, bespaart maar liefst.

770 gram dierenvlees per week

In Nederland wordt steeds minder vlees gegeten. Echter eet de alles eter eet ongeveer 110 gram vlees per dag. Door een week lang geen vlees te eten wordt er per persoon maar liefs 770 gram minder vlees! Kun je nagaan wat het bespaart als jij nog vaker je vlees laat staan.

2,4 kilo zuivel in een week per persoon

De Nederlanders die zuivel gebruiken consumeren maar liefst 344 gram zuivel per dag. Het meeste is drinken en een derde zit door de voeding. Door het niet consumeren van zuivel wordt er per persoon 2,4 kilo minder zuivel geconsumeerd. Het leed dat melk heet

150 liter water besparen

Wist jij al dat als en één week geen vlees en zuivel eet, je maar liefst 150 liter water bespaart. Daarmee maak je echt veel verschil.

Vega Atlas

Het is niet geheel toevallig dat dit boek uitkomt tijdens de Week zonder Vlees & zuivel De Vega Atlas neemt je mee op een vegetarische wereldreis In De vega-atlas laat Isabel Boerdam je in meer dan 200 toegankelijke recepten zien hoe divers de vegetarische keuken is. Laat je verrassen door onbekende ingrediënten, kruiden en specerijen. Proef wat alle wereldkeukens te bieden hebben en sta versteld van de mogelijkheden.

Wat vonden wij ervan?

Het is een super dik boek, met heel veel recepten. Heel veel mooie foto’s, wel veel foto’s met ei gerechten. Bij de meeste vegetarische recepten staat hoe je ze veganistisch kunt maken. Er staan echt super veel en hele lekkere recepten in.

Dit is ook leuk om te lezen: