Veganistische rucola- en cashewnotenspread

Rucola- en cashewnotenspread

Veganistische rucola- en cashewnotenspread, regelmatig probeer ik weer iets nieuws uit. En deze heerlijke gezonde spread moest ik echt met je delen. Het is mega lekker, super gezond, veganistisch en glutenvrij.

Rucola

Rucola is gezond als je het eet met mate. Het is een natuurlijke bron van ijzer en bevat onder andere vitamine K. Daarnaast zit het boordevol antioxidanten en heeft het een pittige, nootachtige smaak die gerechten net dat beetje extra geeft. Ideaal als voedzame toevoeging op je wrap, pasta, broodje, salade of pizza.

Rucola- en cashewnotenspread

Deze gezonde vegan rucola-cashewnotenspread is echt een allemansvriend. Smeer ‘m op een knapperig stokbroodje, roer ‘m door je favoriete pasta of gebruik ‘m als romige basis in een wrap. De pittige rucola en romige cashewnoten zorgen samen voor een rijke, hartige smaak die overal bij past!

Rucola-cashewspread vegan Bereidingswijze:

Breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje gemalen rode peper.

Doe de cashewnoten, edelgistvlokken en knoflook in een keukenmachine. Pulseer kort, zodat de ingrediënten gemengd zijn maar de cashewnoten nog wat grof blijven. Schep dit mengsel over in een middelgrote kom en zet apart.

Voeg vervolgens de olijfolie en het citroensap toe aan de keukenmachine, gevolgd door de rucola. Pulseer tot je een smeuïg, goed gemengd geheel hebt.

Schep het rucolamengsel bij het cashewmengsel in de kom en meng alles goed door elkaar.

Ingrediënten:

  • 200 g cashewnoten (ongebrand, ongezouten – eventueel even weken voor een extra romige spread)
  • 1 eetlepel vegan Parmezaanse kaas (bijv. van Lidl) of edelgistvlokken
  • 2 teentjes knoflook
  • 120 g verse rucola
  • 60 ml extra vierge olijfolie (± 4 eetlepels)
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • Snufje gemalen rode chilipeper (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Doe de cashewnoten, vegan Parmezaanse kaas en knoflook in een keukenmachine. Pulseer kort, zodat de ingrediënten gemengd zijn maar de cashewnoten nog wat grof blijven. Schep dit mengsel over in een middelgrote kom en zet apart.
  2. Voeg vervolgens de olijfolie en het citroensap toe aan de keukenmachine, gevolgd door de rucola. Pulseer tot je een smeuïg, goed gemengd geheel hebt.
  3. Schep het rucolamengsel bij het cashewmengsel in de kom en meng alles goed door elkaar.
  4. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje gemalen rode peper.

Heb je dit recept gemaakt?

Deel je creatie op social media en tag mij via @vegalifestyle.nl, ik ben superbenieuwd naar wat jij ervan hebt gemaakt

Volg jij ons al op Instagram?

Dit is ook leuk om te lezen: