Vegan shoarma de naam van het recept verklapt het al een beetje. Dit is weer zo’n lekker recept van Vegan Today de vegan maaltijdbox. Lekker vegan shoarma met tomaat, ui en veldsla met heerlijke knoflooksaus. Verpakt in krokant dun deeg met sesamzaadjes. Een top feest op tafel
Wat heb je nodig voor de vegan shoarma?
voor 2 personen:
- 1 tomaat;
- 1 ui;
- 40 gr veldsla;
- 175 gr shoarma;
- 2 knoflook tenen;
- 1 lavash (plat deeg);
- 1 el sesamzaad;
- 4 el mayonaise;
- 1 tl za’atar;
- olie en zout.
Hoe maak je de vegan shoarma?
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Stap 2:
Snijd de ui fijn en de tomaat in stukjes.
Stap 3:
Doe de ui in een pan met de een beetje olie. Laat de ui glazig worden en voeg de tomatenstukken en de shoarma toe. Strooi een beetje zout en de za’atar er op. Meng goed en laat het een paar minuten bakken.
Stap 4:
Doe de knoflook tenen in de knoflookpers of snijd ze fijn met een mes. Meng met de mayonaise.
Stap 5:
Ontvouw het platte deeg op een ovenblad en smeer de centrale rechthoek met de knoflook-mayo. Doe de veldsla boven op de mayo en de shoarmamix boven de veldsla.
Stap 6:
Vouw de deeg weer op (als een soort envelop). Bestrijk de bovenkant van het deeg met olijfolie en besprenkel met de sesamzaadjes.
Stap 7:
Laat ongeveer 8 minuten in de oven of tot het deeg een beetje krokant goud is geworden.
VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon: Energie: kcal 632, Eiwit 8, Koolhydraten 48, Suiker 6, Vet 12, Verzadigd vet 2, Natrium 138.
Dit is ook leuk om te lezen:
Vind je dit een lekker recept? Help mij dan dit te verspreiden door het te delen met andere mensen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.