Vegan venkel-gehakt stamppot

vegan stampot boerenkool met venkel

Ben jij ook zo gek op stamppot? Deze keer delen wij een lekkere Vegan venkel-gehakt stamppot is van Vegan Today. Een stampot van venkel is niet zo bekend. We koken sowieso niet zo heel veel met venkel. Elke donderdag delen wij een recet van Veagan Today.

Een bedje gemaakt van gestampte aardappelen en bovenop een lekkere mix van venkel, vegan gehakt en boerenkool. Gekroond met plantaardige jus. Een heerlijke winter stamppot maar op een andere manier gepresenteerd.​

Wat heb je nodig voor de Vegan venkel-gehakt stamppot?

voor 1 a 2 personen:

  • 700 gr aardappels,
  • 150 gr boerenkool,
  • 1 tak verse rozemarijn,
  • 100 gr vegan gehakt,
  • venkel,
  • 2 knoflook tenen,
  • 1 tl komijnpoeder,
  • 2 el olijfolie,
  • 2 el vegan jus poeder,
  • zout en peper.

Hoe maak je de Vegan venkel-gehakt stamppot?

  1. Schil en snijd de aardappels in grove stuken en doe ze in een pan met genoeg water en een beetje zout. Laat koken tot er makkelijk in geprikt kan worden met een vork
  2. Doe de gesneden boerenkool in een andere pan met genoeg water en laat het koken tot de boerenkool gaar is. Giet het water af, maar bewaar een beetje voor de stamppot.
  3. Snijd de venkel in twee en haal de “oksel” (harde triangel onder) eruit. Snijd de rest in fijne reepjes. Pers de knoflook fijn.
  4. Pluk de blaadjes van de rozemarijn en snijd ze fijn.
  5. Doe een beetje olie in een pan en bak de venkel tot het begint te glazen. Voeg de knoflook, de rozemarijn en het gehakt toe en bak alles 3 minuten. Voeg een beetje zout toe naar smaak.
  6. Stamp de aardappelen tot een stamppot met een stamper. Gebruik het bewaarde water van de gekookte boerenkool om de consistentie van de stamppot te bepalen. Voeg de komijnpoeder, peper en een beetje olijfolie toe. Creëer met de stamppot op een bord een rond bed voor de boerenkool/venkel mix.
  7. Volg de instructies van het pakje met vegan juspoeder.
  8. Doe de boerenkool/venkel/gehakt mix boven de gestampte aardappelen en giet de jus er boven op. 

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon: Energie: kcal 732, Eiwit 13, Koolhydraten 48, Suiker 6, Vet 8, Verzadigd vet 1,  Natrium 125

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *