Vegan Gado gado met tempeh (glutenvrij)

Vegan Gado gado met tempeh (glutenvrij) - veganistisch en glutenvrij recept

Gado gado is een Indonesische bekende gerecht en bij vele favoriet. Dit recept combineren we met de exotisch basmatirijst, tempeh verse groenten … Wortels, sperziebonen en spitskool bijvoorbeeld. Vegan Gado gado met tempeh is weer een van de lekkere recepten van Vegan Today. Vegan Today bezorgen iedere week bij vele Nederlanders de vegan maaltijdboxen. Iedere week is er een nieuwe box met de lekkerste recepten. Je kunt gewoon los bestellen of een abonnement nemen. Wij kunnen je een abonnement zeker aanraden. Iedere week de lekkerste recepten thuis bezorgd.

Vegan Gado gado met tempeh wat heb je nodig?

recept is voor 2 personen

  • 150 gr basmatirijst;
  • 100 gr tempeh;
  • 3 wortels;
  • 150 gram sperziebonen;
  • 100 gram atjar;
  • 150 gram spitskool;
  • 4 el pindakaas;
  • 240 ml water;
  • 1 tl sambal;
  • 2 tl rijststroop;
  • 4 tl sojasaus.

Vegan Gado gado met tempeh hoe maak je het?

  1. Spoel de rijst en zet op met het water en een snuf zeezout.
  2. Snijd de wortel diagonaal in dunne plakken, leg ze plat dakpansgewijs en maak er reepjes van (julienne). Snijd de spitskool in reepjes, even lang als de wortel. Was en snijd de boontjes net zo lang als de wortelreepjes.
  3. Snijd de tempeh in hapklare stukken en breng een pan met water met een snuf zeezout erin aan de kook.
  4. Doe de pindakaas, sambal, rijststroop en de helft van de sojasaus (2 tl/4 tl) in een klein saus pannetje en zet op laag vuur. Voeg nog 4 el water toe en los de pindakaas hiermee op.
  5. Kook nu de boontjes 4 minuten. Voeg daarna de wortelreepjes en spitskool toe, die meekoken voor 2 minuten. Giet af en dek af.
  6. Bak de tempeh in een koekenpan op hoog vuur met een flinke scheut zonnebloemolie tot goudbruin. Blus af met de rest van de sojasaus /4 tl(2tl) en 2  (4)el water en zorg dat de tempeh alle vocht heeft opgenomen. Dek af.
  7. Roer de pindasaus door tot de gewenste sausdikte, (het mag niet koken) voeg naar smaak nog zeezout toe en meng het door de geblancheerde groente.
  8. Serveer de rijst, leg de groente-pindacurry ernaast met de tempeh erbij en maak het af met de atjar op de rand van je bord.


    VOEDINGSWAARDEN per portie van het recept 1 persoon:

    Energie: kcal 567, kJ 2372, Eiwit 26, Koolhydraten 69, Suiker 7, Vet 21, Verzadigd vet 0, Natrium 385

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *