Vegan Vibes

vegan vibes vegan kookboek

Een poosje terug was ik bij een lezing van Lisa Steltenpool. Ze gaf in Groningen voor de vegan meet-up van The Greenshift een lezing bij Achterwerk. Na de lezing gingen we daar lekker eten. Het eten was super lekker, toch ga ik er niet nog een keer eten.

De lezing van Lisa Steltenpool

Lisa Steltenpool, diëtiste met focus op plantaardig eten. De lezing duurde ongeveer een uur. Hier vertelde ze vol enthousiasme over de veganistische levensstijl en waar je allemaal op moet letten. Veel dingen komen ook weer terug in het boek Vegan Vibes. Alles is in het boek zo goed en overzichtelijk uitgelegd dat het heel erg prettig leest. Dit was niet het eerste boek dat Lisa schreef. Eerder schreef ze al het boek De Vegarevolutie. Na de lezing was het tijd voor het diner bij achterwerk.

Het missie boek: Vegan Vibes

De missie die ze met het boek heeft, is om Nederland plantaardiger, duurzamer, gezonder en diervriendelijker te maken. Gelukkig komen er steeds meer veganistische producten bij. En ook is het veganisme veel meer uit het geiten wollen hokje gekomen. Toen ik op mijn 8 ste vegetariër werd, was er bijna niets vega’s. Toen ik 3 jaar geleden de overstap maakte naar het veganisme was er van mijn directe omgeving wel wat weerstand. Ook Lisa merkte dit toen zij vegan werd waren er veel minder vegan producten te koop in de supermarkten en uiteten was best een dingetje. Net als de meeste vegans moest zij zich ook regelmatig verdedigen tegenover vrienden en familie. Binnen haar opleiding werd toentertijd niet veel positieve aandacht gegeven aan veganisme. Dit maakte dat ze zelf op onderzoek uit moest en zich grondig heeft verdiept in het onderwerp.

Dit boek is dan ook bedoeld om mensen kennis te laten maken met plantaardiger eten, en om te laten zien hoe je met kleine veranderingen je eetpatroon kunt aanpassen. Het meest ideale zou zijn als iedereen plantaardig zou gaan eten. Dit is helaas (nog) niet haalbaar. Het is voor vele nog een te grote stap. Begin met stapjes, al eet je een keer per week plantaardig, of vervang je eens je melk door havermelk in de cappuccino! Alle beetjes helpen en het hoeft niet (meteen) perfect.

Inhoud van: Vegan Vibes

Het boek is in verschillende thema’s opgedeeld. Zo worden er verschillende onderwerpen behandeld: Vegan voor de aarde, de dieren, voor je eigen gezondheid zijn zomaar een greep aan onderwerpen uit het boek. Wat het boek zo goed maakt is dat de onderwerpen goed en grondig besproken worden. En de uitleg is duidelijk en goed. Het boek bevat naast veel informatie ook ruim 60 heerlijke plantaardige recepten. De recepten zijn ook weer opgedeeld, ontbijt, smoothies, lunch, tussendoortjes,salades, diner en heerlijke toetjes. Deze recepten worden ook verwerkt in dagmenu’s voor o.a. sporters, afvallen of juist aankomen. De voedingswaarden van deze recepten zijn berekend door Lisa en erbij geplaatst. Wat ik zelf erg leuk vind is dat er ook tips gegeven worden over producten of documentaires die je kunt kijken. En wat het helemaal afmaakt is dat er tips gegeven worden welke eventuele aanpassingen er zijn om een bewustere keuze te maken. Een fijn boek dus waarin alles goed is onderbouwd.

Goed om te weten over … Vegan Vibes

Vegan Vibes
Lisa Steltenpool
Uitgeverij: Lev.
ISBN: 9789400511569
Prijs: €24.99

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *