Vegan restaurant Achterwerk

vegen uiteten - veganistisch eten - uit eten - achterwerk

Bij Achterwerk kun je genieten van verschillende vegan gerechten. Wij waren er tijdens een vegan meetup van The Green Shift. Lisa Steltenpool gaf een presentatie over veganisme en haar nieuwe boek. Daarna was het tijd voor het heerlijke eten. We kregen verschillende gerechtjes geserveerd.

Het Restaurant

Achterwerk zit in de Oosterstraat een beetje verstopt. Ze zitten in het voormalige Willem Lodewijk Gymnasium. Via een trap ga je naar boven. Het pand ziet er van binnen slecht onderhouden uit. Het restaurant vonden wij ook simpele ( ‘low budget’ ) uitstraling hebben. Dit past niet bij het eten wat ze serveren dat is alles behlave low budget. In sommige stoelen zaten donkere vlekken. Voor het toilet moet je een donkere koude gang in.

Hier begonnen we mee, een soort bitterbal
Daarna kregen we dit een soort oliebol van venkel. Het is 1 hapje en dan wat sausjes en een soort uitjes.

Het eten … verrassend en erg lekker

Het eten was echt smaakvol en goed en krijgt dus een dikke 10. Toch was het voor ons iets eenmalig. De rest telt voor ons te zwaar om nog een keer terug te gaan.

Het hoofdgerecht een hapje rijst, een half pompoenschijfje, witlofblaadje en sasujes en een stukje papadum met rodebietenpoeder

Bij binnenkomst kwam een serveerster langs, bij wie ik een cola bestelde. Even later kreeg ik een glas bomvol met ijs en een flesje cola. Het was echt veel te veel ijs, de cola was echt niet lekker meer. De serveerster deed of zij mij niet hoorde toen ik haar dit vertelde. Jammer, maar mocht de pret niet drukken. Het eten was echt erg smaakvol en van goede kwaliteit. We kregen 6 gangen, het waren allemaal kleine hapjes. En met klein bedoelen we ook echt klein. We zaten met ongeveer 10 mensen aan tafel en hadden aan het einde allemaal nog trek.

Toen er bij het afrekenen gevraagd werd hoe het gesmaakt heeft. Hebben we eerlijk antwoord gegeven. De dame deed heel verbaasd, dit had ze nog nooit eerder gehoord. En dat was het dan ook, dit voelde niet prettig. Toen we op reviews over achterwerk keken, zagen we dat wij tienen helemaal niet zo gek waren. Het was zeker al een keer eerder gemeld. Ook hebben we de volgende dag een nette mail gestuurd en het nogmaals verteld. Tot op de dag van vandaag hebben we geen reactie gehad op onze mail. De service past dan ook wederom niet bij de kwaliteit van het eten dat ze serveren.

Ga je er eten en heb je daarna net als wij nog steeds trek … iets verder de Oosterstraat in zit een friettent waar ze veel vegan hebben.

Het is echt jammer dat je op zo’n niveau kunt koken en de goedkope uitstraling hadden we ook nog overheen kunnen komen.

Waar kun je Achterwerk vinden?

Oosterstraat 13a • Groningen, do t/m za geopend vanaf 17:00 06 – 40477317 (bel) 06 – 40477317 (whatsapp)

Andere hotspots waar wij geweest zijn in Groningen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.