Home Blog Vegan restaurant de Herbivoor

Vegan restaurant de Herbivoor

Geschreven door Vega Lifestyle

De Herbivoor is zeker een veganhotspot in Groningen. De Herbivoor is een biologische en veganistische saladebar (restaurant). Ze werken met natuurlijke materialen, dit kun je aan de buitenkant al zien, maar ook aan de inrichting o.a. aan de mooie tafels

Lunchen bij de Herbivoor

Bij de Herbivoor kun je bijna dagelijks (maandag gesloten) terecht voor een heerlijke lunch. Zelf heb ik daar nu een paar keer met veel smaak gegeten. De Herbivoor werkt uitsluitend met producten van biologische afkomst en er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van seizoensgebonden groenten en fruit. Hierdoor kan de menukaart per dag verschillen. Maar wat zou de saladebar zijn zonder de verse salades, de herbivoor burger, wraps, pannenkoeken, verse soep en huisgemaakt gebak! Dit is dus altijd wel aanwezig. De burger is echt mijn favoriet! Die heb ik nu meerdere keren gehad.

Dineren bij de Herbivoor

Dineren bij de Herbivoor kan jammer genoeg alleen maar op donderdag. Je kunt voor het diner niet kiezen van de kaart, dat is voor mij geen probleem. In tegendeel zelfs, ik vind het wel lekker en leuk om verrast te worden. En het fijne is dat ik zeker weet dat er niets dierlijks in mijn eten zou belanden.  Het is iedere donderdag een andere drie gangen menu. Wil jij niet verrast worden? Dan kun je op de facebookpagina zien wat er geserveerd gaat worden. Zelf heb ik daar nog nooit gekeken voor het menu, ik vind de verrassing veel leuker. Mocht er iets bij zitten wat je echt niet lekker vind, dan kun je dit van te voren aangeven en wordt er gewoon iets andere lekkers voor je bereid. Ja van te voren, want zodra je gaat zitten en de bediening bij je komt. Dan vertellen ze wat het menu van de dag is. Wil jij hier aanschuiven voor een lekker diner? Reserveer dan zeker eventjes, want het is er vaak druk.

Dineren bij de Herbivoor kan jammer genoeg alleen maar op donderdag. Je kunt voor het diner niet kiezen van de kaart, dat is voor mij geen probleem. In tegendeel zelfs, ik vind het wel lekker en leuk om verrast te worden. En het fijne is dat ik zeker weet dat er niets dierlijks in mijn eten zou belanden.  Het is iedere donderdag een andere drie gangen menu. Wil jij niet verrast worden? Dan kun je op de facebookpagina zien wat er geserveerd gaat worden. Zelf heb ik daar nog nooit gekeken voor het menu, ik vind de verrassing veel leuker. Mocht er iets bij zitten wat je echt niet lekker vind, dan kun je dit van te voren aangeven en wordt er gewoon iets andere lekkers voor je bereid. Ja van te voren, want zodra je gaat zitten en de bediening bij je komt. Dan vertellen ze wat het menu van de dag is.  Wil jij hier aanschuiven voor een lekker diner? Reserveer dan zeker eventjes, want het is er vaak druk.

Kwaliteit en vriendelijkheid staan voor op

Wat ik zelf zo leuk vind aan de Herbivoor is dat je kan zien dat Karien (de eigenaresse) het met liefde en passie doet. Ze heeft plezier in haar werk en haar collega’s hebben dit ook en stralen dat ook uit. De bediening is dan ook erg vriendelijk en weten wat ze verkopen. Karien weet precies wat ze kookt en wat lekker bij elkaar past. Het is geen heel groot restaurant, binnen staan 5 of 6 tafels en met mooi weer buiten ook een stuk of 5 tafels. Zelf vind ik het een hele toegankelijke zaak. Overdag kun je er gewoon binnen lopen. Voor die lekkere mungbonen burger… En andere lekkere lunch gerechten.


Ik kan je zeker aanraden om er een keertje te gaan lunchen. Zelf heb ik al een paar keer geluncht bij De Herbivoor. En dit is mij zeer goed bevallen. De eerste keer ben ik natuurlijk voor de Mungbonenburger gegaan… Die was echt heel erg lekker! Zeker voor herhaling vatbaar dus om hier te gaan eten.

Handig om te weten

De Herbivoor bevindt zich in het centrum van Groningen. Bijna tegenover de bioscoop (Pathé). Ze zijn gevestigd op het Zuiderdiep 59.  Op loop afstand van het Centraal stadion. 

Ben jij ook wel eens bij de Herbivoor geweest?

Meer vegan hotspots in Groningen

Grieks Taverna Doris Friet van PietYou may also like

2 Reacties

Vegan restaurant Achterwerk | Vega Lifestyle Magazine februari 15, 2020 - 1:16 pm

[…] Vegan restaurant de Herbivoor […]

Reply
In het winkelmandje van Evelien Bernabela | Vega Lifestyle Magazine oktober 7, 2020 - 6:01 am

[…] Vegan restaurant de Herbivoor […]

Reply

Laat een berichtje achter