NOTHING WRONG WITH BEING
A LITTLE CHEESY
Hier maak je mij echt blij mee! Dit recept komt uit het boek. Funky Vegan Bakboek
WAT JE NODIG HEBT
BALLETJES
• 30 g vegan boter
• 30 g bloem
• 200 ml groentebouillon
• 100 g vegan geraspte kaas
• 2 tl mosterd
FRITUURLAAGJE
• 100 ml sojaroom
• 4 el paneermeel
OM TE FRITUREN
• 300 ml zonnebloemolie
EXTRA
• bakje van ongeveer van ongeveer 15 x15 cm
• bakpapier
• pannetje met dikke bodem
• garde
• diepe pan
• schuimspaan
• 2 ondiepe bakjes
HOE JE HET MAAKT
1. Bekleed het bakje met bakpapier.
2. Smelt de boter in het pannetje op middelhoog vuur
3. Voeg de bloem toe en roer een minuutje met de garde
4. Voeg al roerend beetje bij beetje de
bouillon toe aan het bloemmengsel. Steeds wanner de bouillon is opgenomen , kun je er een nieuwe scheut bij doen.
5. Wanneer alle bouillon is toegevoegd,
roer je de kaas en mosterd door het
mengsel.
6. Schep het mengsel in het bakje en laat
het in ongeveer 60 minuten in de koelkast stevig worden.
7. Snijd 16 blokjes van het kaasmengsel.
8. Neem voor het frituurlaagje 2 ondiepe bakjes (of diepe borden): giet de sojaroom in het ene bakje en strooi het paneermeel in het andere bakje.
9. Verhit de zonnebloemolie in de diepe pan tot het bijna kookt.
10. Rol de kaasblokjes door de sojamelk en dan door het paneermeel.
Funky Vegan Bakboek – Emma Herngreen
prijs: € 20,99
EAN: 9789000364558
Zachte kaft | 168 pagina’s | Uitgeverij Het Spectrum