GEFRITUURDE ‘KAAS’-BITES

vegan snacks - vegan kaasballen - vegan food

NOTHING WRONG WITH BEING

A LITTLE CHEESY

Hier maak je mij echt blij mee! Dit recept komt uit het boek. Funky Vegan Bakboek

WAT JE NODIG HEBT

BALLETJES

• 30 g vegan boter

• 30 g bloem

• 200 ml groentebouillon

• 100 g vegan geraspte kaas

• 2 tl mosterd

FRITUURLAAGJE

• 100 ml sojaroom

• 4 el paneermeel

OM TE FRITUREN

• 300 ml zonnebloemolie

EXTRA

• bakje van ongeveer van ongeveer 15 x15 cm

• bakpapier

• pannetje met dikke bodem

• garde

• diepe pan

• schuimspaan

• 2 ondiepe bakjes

HOE JE HET MAAKT

1. Bekleed het bakje met bakpapier.

2. Smelt de boter in het pannetje op middelhoog vuur

3. Voeg de bloem toe en roer een minuutje met de garde

4. Voeg al roerend beetje bij beetje de

bouillon toe aan het bloemmengsel. Steeds wanner de bouillon is opgenomen , kun je er een nieuwe scheut bij doen.

5. Wanneer alle bouillon is toegevoegd,

roer je de kaas en mosterd door het

mengsel.

6. Schep het mengsel in het bakje en laat

het in ongeveer 60 minuten in de koelkast stevig worden.

7. Snijd 16 blokjes van het kaasmengsel.

8. Neem voor het frituurlaagje 2 ondiepe bakjes (of diepe borden): giet de sojaroom in het ene bakje en strooi het paneermeel in het andere bakje.

9. Verhit de zonnebloemolie in de diepe pan tot het bijna kookt.

10. Rol de kaasblokjes door de sojamelk en dan door het paneermeel.

Funky Vegan Bakboek – Emma Herngreen
prijs: € 20,99
EAN: 9789000364558
Zachte kaft | 168 pagina’s | Uitgeverij Het Spectrum 

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *