Knapperige romainewrapjes met pittige bulgursalade Perzik-panzanella

Knapperige romainewrapjes met pittige bulgursalade

Knapperige romainewrapjes met pittige bulgursalade Perzik-panzanella:

Antoinette Hertsenberg en dochter Eva hebben samen een vegan kookboek (REPEAT) met recepten die je keer op keer blijft maken gemaakt. Daar komt dit heerlijke recept uit.

Supergezond, lekker snel klaar, ongelooflijk vol van smaak en met een onmiskenbare streetfood-vibe. Deze wrapjes maak je niet van tortilla’s, maar van romaine sla. Je schept eenvoudig wat van de pittige bulgursalade in zo’n knapperig stevig slablaadje en eet het uit het vuistje. Verrukkelijk naast bijvoorbeeld een (linzen)soep.

Knapperige romainewrapjes met …

Wij hebben deze knapperige romainewrapjes met pittige bulgursalade Perzik-panzanella inderdaad al een aantal keren gemaakt en hij valt iedere keer weer in de smaak. Zoals met elk recept ga ik er graag mee experimenteren en dat heb ik hier ook meegedaan. Ik geef je dan ook graag een paar lekkere variatie tips:

  • Rijst in plaats van bulgur
  • Knoflook erdoor
  • Champignons erbij even goede doorbakken.
  • Mango in plaats van perzik
  • Andere kleuren paprika’s
Knapperige romainewrapjes met pittige bulgursalade
Afdrukken

Knapperige romainewrapjes met pittige bulgursalade Perzik-panzanella

Gang diner, lunch, Salade, voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram bulgur
  • 2 kleine rode uien of 1 grote rode ui
  • olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel sriracha (of andere pittige rode saus)
  • 1 theelepel agavesiroop of maplesyrup
  • ½ theelepel chilivlokken (of naar smaak)
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 3 lente-uitjes
  • handjevol peterselie
  • handjevol muntblaadjes
  • 50 gram ontpitte zwarte olijven
  • 1 (liefst biologische) citroen
  • 3 kropjes romainesla
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en snipper de uien en fruit ze in wat olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de tomatenpuree, sriracha, agavesiroop of maple syrup en chilivlokken toe en bak even mee. Laat afkoelen.
  • Snijd de paprika in kleine stukjes. Schil de komkommer, verwijderde zaadlijsten en snijd het vruchtvlees klein. Hak de lente-uitjes, peterselie en munt fijn. Doe de gesneden en gehakte groenten en kruiden in een ruime schaal. Snijd de olijven fijn en doe ook in de schaal.
  • Vermeng de bulgur met de ingrediënten in de schaal. Rasp de citroenschil boven de bulgursalade, schep erdoorheen en snijd daarna de citroen in partjes.
  • Maak de slablaadjes voorzichtig los van de kropjes zodat ze heel blijven, was ze en laat uitlekken. Vul ze met een flinke eetlepel van de salade. Leg de gevulde slabladeren op een serveerschaal met de partjes citroen. Knijp naar smaak wat druppels citroensap over de wrapjes.

Vegan recepten van Antoinette Hertsenberg en haar dochter Eva Koffeman, die je keer op keer blijft maken

Goede kookboeken zitten onder de vlekken. Maak voor dit boek geen ruimte op je boekenplank maar op je aanrecht. Antoinette en haar dochter Eva staan al ruim 10 jaar met veel plezier samen in de keuken en delen hun vegan classics met jou. Dit zijn de recepten die Antoinette en Eva steeds weer maken. En jij straks ook. Niet alleen omdat ze vegan zijn, maar omdat ze verrassend, snel, gezond en onweerstaanbaar zijn. En omdat je partner, kinderen en vrienden erom blijven vragen.

Kook, geniet, repeat. Van perzik-panzanella met romige basilicumdressing en creamy pasta al limone met groene asperges tot Midden-Oosterse traybake met harissayoghurt en goed-te-pruimen-crumble. Met dit boek heb je elke dag een maaltijd om naar uit te kijken.

Handig om te weten over REPEAT:

  • Auteurs: Antoinette Hertsenberg en Eva Koffeman
  • ISBN: 9789000392476
  • Uitgever: SPECTRUM
  • Online onder andere hier te koop

Dit is ook leuk om te lezen: