Oud-Tsjechische vegan soep

Oud-Tsjechische vegan soep - Vegan lifestyle magazine - vegan recept

Oud-Tsjechische vegan soep

Kun jij ook zo genieten van een heerlijke kom soep? Dit is een heerlijke soep voor deze tijd van het jaar. En nog leuker dit is voor mij één van de lekkerste soepen. Het originele recept is niet vegan, ik heb hem zelf helemaal veganistisch gemaakt.  Het originele recept is maar liefst 150 jaar oud.

Wat heb je nodig voor deze lekkere soep:

  • 1 zoete aardappel
  • 2 wortels 2-4 aardappelen
  • 2 avocado’s
  • 1 bio kokosmelk in blik
  • keltisch zeezout zwarte zout naar smaak
  • appelazijn (ong 100ml)
  • Kokosbloesem
  • suiker
  • Verse dille
  • Irish moss (deze moet al avond van tevoren gewassen en geweekt worden)

Werkwijze:

  1. Snijd en kook in een pan vol water de aardappelen en wortels
  2. Wanneer alles gaar is voeg kokosmelk toe, keltische zeezout en suiker naar smaak.
  3. Giet er een beetje bij beetje azijn bij en roer. De smaak moet zoetzuur zijn en hangt af van wat je zelf het lekkerste vindt. Je kan altijd meer zout, azijn en/of suiker toevoegen tot de gewenste smaak bereikt is.
  4. Meng de gesneden dille door de soep.
  5. Voeg een paar theelepels irish moss toe en roer de soep goed door.
  6. leg op de borden de in partjes gesneden avocados en bestrooi ze met een beetje zwarte zout (deze bevat zwavel en geeft de avocado een ei smaak)
  7. Giet vervolgens de soep over de avocado.

Irish moss:

Neem ongeveer 100 gram irish moss, was deze zorgvuldig en week in een kom vol water overnight. Voor het gebruik spoel de moss goed af en blend met een beetje water tot een gladde pap. Bewaar in de koelkast dan blijft het een paar dagen goed. Of in de diepvries, hier blijft het drie maanden goed. Je kan het invriezen in een ijsblokjesvorm. Je kan er perfect sauzen, soepen, ijs of smoothies mee verdikken.

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *