Terug naar school: De zomervakantie is voorbij, ook in het noorden

School

De zomervakantie is voorbij en dat betekent dat ook in het noorden van het land de scholen weer zijn begonnen. De kinderen zijn er helemaal klaar voor en vanmorgen vroeg vertrokken ze met hun rugzakken vol boeken en schoolspullen naar school. Maar dit jaar is het anders, want alle drie de pubers gaan nu naar de middelbare school. De basisschool is nu toch echt voorbij, en dat is best een mijlpaal.

Een nieuw tijdperk begint

Voor veel ouders is de overgang van de basisschool naar de middelbare school een spannend moment. Het betekent namelijk niet alleen een nieuwe school, maar ook nieuwe vrienden, nieuwe leraren en nieuwe vakken. Het is een nieuw tijdperk in het leven van je kind, en als ouder wil je natuurlijk dat alles zo soepel mogelijk verloopt.

Nostalgie de schoolcampus van de V&D

Nu ik afgelopen weken aan het schoolspullen scoren geweest ben voel ik wel echt de nostalgie. Weet je het nog de schoolcampus van de V&D …. Daar scoorden wij vroeger onze schoolspullen. Uren brachten wij daar door.

Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van andere winkels en online opties waar je de hipste en handigste schoolspullen kunt scoren voor je puber.

pUberbijles.nl

Bij pUberbijles.nl hebben wij een aantal handige tools voor slim leren gescoord. Slim begrippen leren met o.a. flitskaartjes, uitwisbare markeerstiften en de handige Slimme samenvatting. Dit alles zat in de handige Slim begrippen leren box.

Flitskaartjes

Flitskaartjes zijn kleine, papieren kaartjes waarop geschreven kan worden. Op de ene zijde het begrip, op de andere zijde de betekenis.  Super handig om belangrijke dingen tijdens de les op te schrijven of juist steekwoorden tijdens het leren.

Mini doorzichtige notitieblaadjes

Aantekeningen maken bij de stof is één van de beste manieren om de stof eigen te maken. Dit is een leermethode waarmee ongeveer drie keer meer onthouden wordt dan alleen lezen. Ook tijdens de uitleg van de docent is het waardevol om aantekeningen te maken.

Begeleiding op maat

Je kunt bij pUberbijles.nl ook terecht voor coaching van je puber op maat. Samen met de coach gaan jullie kijken wat het beste bij jouw puber past.

Andere shops waar wij school spullen gescoord hebben …

Bij de Hema, Action en Bruna kun je bijvoorbeeld terecht voor het kopen van pennen, schriften, mappen en andere benodigdheden.

Online kun je goed terecht bij bijvoorbeeld Bol.com

Ben jij er al helemaal klaar voor?

Waren wij vroeger op dag 1 helemaal klaar voor de start. Merk ik bij mijn pubers dat het vooral de eerste schoolweken allemaal moet gebeuren. Ow ik mis nog … Dus wij zijn de komende weken nog wel even aan het schoolspullen shoppen.

Dit is ook leuk om te lezen: