Vegan gegrilde groenten
Deze gegrilde groenten is een heerlijke en maakt van elk gerecht een feestje. Ik kook met verschillende gekleurde groentes om het bord als een gekleurde kleurenpalet te laten zien!
Ingrediënten
Voor 1 groente-krans
- 2 aubergines
- 1,5 courgette
- 8 trostomaten
- 2 rode uien
- 8 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 15 rozemarijn
- snufje zout en peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden
- Maak alle groenten goed schoon en snijdt deze in plakjes. Leg vervolgens deze plakjes in een kring op een ingevette ovenschaal.
- Snij de knoflook in fijne stukjes en meng dit met wat rozemarijn en olie. Verdeel dit vervolgens over de groenten en bestrooi met zout en peper op smaak.
- Plaats de ovenschaal in het midden van de oven voor ongeveer 45 minuten.
- Check af en toe of de groente niet te snel gaat.
Eet smakelijk!
* Tip: Wij vinden deze gegrilde groenten erg lekker met volkoren pasta, rucola en pijnboompitten.
Wij willen Lara Beusenberg van Meer dan Sla bedanken voor het delen van haar recept