Vegan kip kerrie met ananas

vegan kip kerrie - vegan recepten - vegan kip

Vegan kip kerrie met ananas is echt een super lekker vegan gerecht waarbij je je vingers aflikt. En nog een leuke bijkomstigheid, deze is ook nog eens gezond. In onze gerechten gebruiken we nooit witte bloem, maar altijd volkoren, omdat deze meer vezels en voedingstoffen bevat dan de witte variant. Ook de ananas, komt niet uit een blikje met suikerwater, vers uit de diepvries. Diepvries of vers is beide gezond en geen suiker aan toegevoegd. Diepvries is zelfs misschien nog wel beter. Het gaat gelijk in de diepvries die heel diep kan vriezen, dit is dus heel anders dan de diepvries thuis. Hierdoor hoeft het niet bewerkt te worden en hoeft er geen suiker bij.

Vegan kip

Er zijn meerdere soorten vegan kip te verkrijgen. Zelf vind ik kip niet zo lekker en heb er voor gekozen om Quorn te gebruiken (even op smaak gemaakt met een eetlepel ketjapsaus en ketchup). Je kunt dus kiezen wat jezelf lekker vind.

Vegan kip kerrie, wat serveer je er dan bij?

Dat kan jezelf kiezen natuurlijk. Rijst, kies dan ook weer voor een gezondere versie. De witte rijst, bevat weinig tot geen voedingstoffen. Je kan dan beter kiezen voor een zilvervliesrijst (of wel bruine rijst). Mijn kinderen eten er het liefst aardappels bij. Zelf varieer ik graag met rijst en quinoa.

Vegan kip kerrie met ananas … wat heb je nodig?

Voor 4 personen
  3 uien;
  2 stengels bleekselderij;
  5 wortels;
  2 teentjes knoflook;
  1 doosje bevroren ananas;
  1 of 2 doosjes vegan kip;
  500 ml groente bouillon;
  3 a 4 eetlepels kerriepoeder;
  4 eetlepels (volkoren) bloem;
  1 eetlepel paprikapoeder;
  snufje peper.

Je kan natuurlijk variëren met groenten die je in huis hebt zoals, paprika, champignons, aubergine, courgette.

Vegan kip kerrie hoe maak je het?

Snijd de uien, bleekselderij en wortels in stukjes en bak (fruit) deze in een koekenpan
 Voeg de vegan kip toe aan de koekenpan. Wij hadden Quorn en die heb ik eerst op smaak gemaakt met wat ketjapsaus en tomatenketchup. Je kan de ananas er in zijn geheel in doen. Wij hebben het in stukjes gesneden en aan de pan toegevoegd.   Doe de groentebouillon, bloem en de kruiden in een grote kom. Meng dit goed met een garde door elkaar, tot er een mooie gladde saus ontstaat. Kook de rijst, quinoa volgens verpakking

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *