Vegan maïssoep

veganistische maissoep - vegan maissoep - maissoep - vegan soep - veganistische soep

Maïs is van nature lekker zoet en daarom ook erg geliefd bij veel kinderen. Deze maïssoep is snel en makkelijk te maken. Ideaal dus al je een keer wat minder zin of tijd hebt om in de keuken te staan.

We hebben hier gekozen voor mais uit blik, maar je kunt ze ook vervangen voor 2 verse maïskolven (uit diepvries). Kook deze dan eerst mee in het water. Je kunt ze dan gewoon met de staafmixer leeg puren. De kolf blijft dan over en die kun je er dan uithalen.

Vegan maïssoep dit heb je nodig

  • 2 blikken maïs
  • 2 uitjes of 4 sjalotjes
  • 10 snoeptomaatjes ( of 2 gewone tomaten)
  • 1 rode peper (zonder zaadjes) (je kunt ook kiezen voor een halve)
  • 1 handje taugé
  • 2 groente bouillon blokjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 beker crème fraîche (vegan)
  • 1 liter water

Vegan maïssoep zo maak je het

  • Doe 1 liter water in de pan en doe hier de twee bouillon blokjes bij
  • Voeg dan de blikjes maïs toe aan de het water
  • Snijd de ui, bleekselderij n stukken en voeg dit toe aan de pan met water
  • Voeg ook de taugé toe
  • Snijd nu de rode peper in de lengte door midden en verwijder de zaadjes. Snijd het in stukken en voeg toe aan de pan met water
  • Voeg ook de tomaten toe aan het geheel en laat alles even pruttelen
  • Zet nu het vuur uit, of haal de pan even van het vuur. En pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep
  • Bij het opdienen doe je er een beetje crème fraîche bij in

Deze soep vind je misschien ook lekker?

Soepkommen inspiratie ….

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *