De winter is in volle gang en wat is er beter dan jezelf op te warmen met een heerlijk glas glühwein? Dit traditionele winterdrankje is vaak gevuld met kruiden en warmte, waardoor het perfect is voor gezellige avonden bij het haardvuur of tijdens een feestelijke bijeenkomst. In dit blogartikel delen we een heerlijk recept voor veganistische glühwein,
Waarom Veganistische glühwein?
Veel traditionele glühweinrecepten bevatten ingrediënten zoals honing of gelatine die niet voldoen aan een veganistische lifestyle. Ons recept biedt een heerlijke en diervriendelijke alternatief, zonder in te boeten aan smaak of traditie. Ook wijn is niet altijd veganistisch .
Welke wijn kies je?
Welke wijn kun je nu het beste gebruiken om glühwein van te maken? Voor het maken van een vegan glühwein is het niet nodig om een dure fleswijn te gebruiken. Sterker nog je kunt gewoon een goedkope en neutrale vegan wijn gebruiken. Je maakt de wijn op smaak met alles specerijen die je gebruikt en zo op smaakt brengt. Het is dan ook zonde om hiervoor een dure of speciale wijn te gebruiken.
Vegan glühwein recept
Zelf een lekkere veganistische glühwein maken is super simpel. Smaken verschillen en daarom is dit een vrij neutraal veganistisch glühwein recept. Je kunt er van alles iets meer of minder in doen naar eigen smaak. Of nog specerijen naar eigen wens toevoegen.
Bewaartip voor je glühwein
Heb je glühwein over? Geen nood, zeef de smaakmakers uit de wijn. Doe de glühwein terug in de lege fles. De glühwein kan zo nog een paar dagen in de koelkast bewaard worden. En wist je dat deze veganistische glühwein koud ook erg lekker is?! En zo hoef je dus niets weg te gooien.
Veganistische glühwein
Ingrediënten
- 1 fles ode veganistische wijn
- 1 sinaasappel, in plakjes gesneden
- 8-10 hele kruidnagels
- 2 kaneelstokjes
- 3 steranijs
- 4-5 eetlepels ahornsiroop (naar smaak)
- 1 vanillestokje, opengesneden
Optioneel:
- 1 schijfje gember voor een extra kick
- Verse cranberries voor garnering
- Sinaasappelschillen voor garnering
Instructies
- Was de sinaasappel grondig en snijd deze in plakjes. Steek de kruidnagels in de sinaasappelschijven. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes eruit.
- Giet de rode wijn in een grote pan op laag vuur. Voeg de sinaasappelschijven, kruidnagels, kaneelstokjes, steranijs, vanillezaadjes en ahornsiroop toe. Optioneel: Voeg een schijfje gember toe voor extra smaak.
- Verwarm het mengsel op laag vuur. Zorg ervoor dat het niet kookt, maar laat het langzaam sudderen zodat de smaken goed vermengen. Laat het ongeveer 15-20 minuten staan.
- Zeef de Glühwein om de kruiden en specerijen te verwijderen. Schenk de warme Glühwein in mokken of glazen.
- Garneer met verse cranberries en sinaasappelschillen voor een feestelijke touch.Serveer de veganistische Glühwein warm en geniet van de gezellige sfeer!
Dit is ook leuk om te lezen:
Volg jij ons al op YouTube?