Veganistische Goulash

Veganistische Goulash

Goulash is een traditioneel Hongaars gerecht. En wordt doorgaans met vlees gemaakt. Wij hebben deze heerlijke veganistische goulash gemaakt en willen jou dit super lekkere recept niet onthouden.

Met een verscheidenheid aan groenten en bonen, gecombineerd met rokerige paprika en pittige specerijen, is deze goulash een heerlijke en voedzame optie. Voor zowel doordeweekse avonden als speciale gelegenheden. Geniet van dit smaakvolle gerecht met alleen of met vrienden en familie.

Tomato Frit

Dit is de smaakmaker voor de saus voor de Veganistische goulash. Je kunt de Tomato Frito van Heinz kiezen. Zelf ben ik helemaal dol op die van de Lidl. Ik heb dan de frito gekruid, die is veel lekkerder dan de tomaten frito die ze ook hebben. Ik kan hier zo geen link van vinden. Je kunt de frito ook vervangen voor een blik gepelde tomaten en 3 eetlepels tomatenpuree. De smaak wordt er wel totaal anders van, ik geef zelf echt de voorkeur aan de frito.

Varieer gerust met de groentes die erin zitten

Zo zou je er nog paksoi aan toe kunnen voegen of vervangen voor de courgette bijvoorbeeld. En in plaats van een rode kun je ook een oranje of een gele paprika gebruik. Je kunt ook tomaten toevoegen of vervangen voor een andere groente. Doe hier vooral de groenten in die je in huis hebt.

Deze groenten zijn zeker lekker in je vegan goulash

Kijk goed of de smaken bij elkaar passen en durf uit te proberen.

Veganistische Goulash
Afdrukken

Veganistische Goulash

Gang diner
Keuken Hongaars
Trefwoord bonen, knoflook, paprika, uien, verse gember, wortels
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 1 cm gember (ongeveer de lengtevingertopje van de duim)
  • 250 gram champignons
  • 3 aardappels
  • 1/2 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theellepel (rokerige) paprikapoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 blik bonen naar keuze
  • 1 blaadjes laurier
  • 1/2 liter bouillon
  • 1 pakje Tomato Frito
  • Zout en peper naar smaal
  • 1 handvol spinzie

Instructies

  • Snipper de ui en hak de knoflook en verse gember fijn. Schil en snijd de wortel in plakjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de champignons, paprika en courgette in stukjes.
  • Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, gember en knoflook toe en fruit ze tot ze zacht en glazig zijn.
  • Doe de wortel en aardappels in de pan en roer alles goed door. Voeg een snufje zout toe en laat het geheel een paar minuten bakken.
  • Voeg de champignons, paprika en courgette toe aan de pan. Roer alles goed door en laat de groenten een paar minuten meebakken.
  • Voeg de sojasaus, een theelepel paprikapoeder en het gemberpoeder toe. Roer goed door zodat de groenten de smaken opnemen.
  • Voeg het blikje bonen (uitgelekt), en roer goed door.
  • Voeg ook de Tomato Frito er aan toe en roer nogmaals goed door.
  • Voeg bouillon en de laurierblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de goulash 20-30 minuten zachtjes pruttelen, totdat de groenten gaar zijn en de smaken goed zijn vermengd.
  • Breng de goulash op smaak met peper en eventueel extra zout. Voeg op het laatste moment een handvol verse spinazie toe en roer goed door totdat de spinazie geslonken is.
  • Serveer de goulash warm, eventueel met een stuk knapperig brood of een groene salade. Eet smakelijk!

Veganistische goulash

Dit recept is echt een aanrader! En ook zeer geschikt voor kinderen. Hou jezelf van wat meer pit, dan kun je prima een rode peper toevoegen. Voor mij is dit echt een kom comfortfood! En weet je wat het leuke of eigenlijk het lekkere is … Als er iets overblijft (kleine kans) kun je het de volgende dag meenemen als lunch.

Volg jij ons al op YouTube?

Deel dit super lekkere recept van deze vegan goulash zeker met al je vrienden op social media, om hen ook te laten genieten van dit super recept.