Avocado is een vruchtgroente. Hij wordt bij de groente ingedeeld omdat hij meestal als groente wordt gegeten. Avocado bevat in tegenstelling tot andere groenten veel vet. Het vet in de avocado is voornamelijk oliezuur. Oliezuur is een onverzadigd vet. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed. Avocado is zo super veelzijdig. Dat laten we met deze verzameling recepten wel zien. Je kunt er echt van alles mee maken, soep, salades, saus en zelfs heerlijk ijs. Deze keer delen wij 3 heerlijke salades met je, Of je nu op zoek bent naar een lekkere salade voor de lunch of voor het avond eten?
Salade met vijgen, avocado en granaatappel
Een lekkere frisse salade, die er ook nog eens heel feestelijk uitziet.
- 2 limoenen
- 100 ml extra vergine olijfolie
- 1 el agavesiroop
- 2 EAT ME avocado’s (dit is een recept van EAT ME, andere avocado’s kunnen uiteraard ook)
- 1 granaatappel
- 1 el mosterd
- 8 vijgen
- 350 g vegan mozzarella
- 200 g gemengde sla
- 50 g pistachenoten
- 50 g pecannoten
- peper en zout
Bereidingswijze … zo maak je de Salade met vijgen, avocado en granaatappel
- Pers de limoen uit en doe het sap in een kom samen met de olijfolie, agavesiroop en mosterd. Roer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de bovenkant van de granaatappel af en snijd over de nerven door de schil heen. Breek de vrucht open en haal de granaatappelpitjes eruit.
- Snijd de avocado’s rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit, schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het in de breedte in dunne plakjes.
- Halveer de vijgen en trek de burrata in grove stukken.
- Neem een grote, platte schaal of bord en zet er in het midden een klein schaaltje op. Verdeel de sla eromheen. Verdeel de granaatappelpitjes, avocado en vijgen erover. Bestrooi met de pistache- en pecannoten en haal het schaaltje ertussenuit.
Salade caprese met avocado
Dit is een super lekkere frisse salade van EAT ME.
Wat heb je nodig voor deze lekkere salade?
- 2 EAT ME avocado’s
- 5 takjes basilicum
- 250 g cherry tomaatjes
- 250 g vegan mozzarella
- 3 tomaten
- 1 rode ui
- 2 el olijfolie
- peper & zout
Salade caprese met avocado maak je zo :
- Snijd de mozzarella en tomaten in dunne plakjes en de cherry tomaatjes in partjes.
- Pluk de basilicumblaadjes van de takjes.
- Snijd de rode ui in halve ringen.
- Snijd de avocado’s rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunne plakjes.
- Leg de plakjes mozzarella, avocado en tomaat om en om dakpansgewijs op de borden.
- Verdeel de cherry tomaatjes en de halve uienringen over de salade.
- Bestrooi naar smaak met peper en zout.
- Besprenkel met olijfolie en verdeel de blaadjes basilicum over de salade.
Pastasalade met vegan kip, avocado en pesto
Deze goed vullende pasta is een recept van EAT ME. De pasta kun je koud of warm eten. Zelf vind ik het lekkerder om de pasta lekker te late afkoelen.
Wat heb je nodig voor deze salade …
- 2 EAT ME avocado’s
- 1 rode paprika
- 6 el pesto
- 1 rode ui
- 200 g (volkoren) fusilli
- 1 gele paprika
- 200 g kipstukjes
- 40 g pijnboompitten
- 1 el olijfolie
- peper & zout
Pastasalade met vegan kip, avocado en pesto, zo maak je het …
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan bruin en laat afkoelen in een schaaltje.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de kipstukjes
- Bereid de fusilli volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de paprika’s in reepjes en de ui in halve ringen.
- Snijd de avocado’s rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes.
- Meng alle ingrediënten door elkaar, verdeel over de borden en maak af met pesto.