Chili sin carne

chili sin carne

Chili sin carne: Ben jij ook zo dol op de Mexicaanse keuken? Het is zeker 1 van mijn favoriete keukens. En zoveel vegan mogelijkheden. Chili con carne, klassieker uit de Mexicaanse cocina: smaakvol, spicy, krokant en romig. Wij hebben ‘m geveganized. Superlekker. On top-of-it: polenta en gebakken spinazie met knoflook. Que rico mamita!!

Vegan Today

Dit is weer een lekker recept van Vegan Today. Iedere donderdag delen wij een van de lekkere recepten die zij maken, voor de vegan maaltijdbox.

Wat heb je nodig voor de Chili sin carne?

Dit recept is voor 2 personen:

  • 70 gr polenta
  • 4 el vegan kookroom
  • 70 gr kidneybonen
  • 80 gr vegan gehakt
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 4 stengels bleekselderij
  • 6 cm courgette
  • 200 ml tomatenstukjes
  • 4 cm verse chili
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 4 el mais
  • 120 gr spinazie
  • 2 tenen knoflook

Hoe maak je de Chili sin carne?

  1. Snijd de ui, wortel, bleekselderij en courgette. Fruit de ui in olijfolie, in een sauspan een paar minuten. Bak dan het gehakt en de wortel mee en later de bleekselderij, totdat de wortel beetgaar is.
  2. Snijd de knoflook en chili heel fijn, bewaar de knoflook en doe de chili bij de groente.
  3. Spoel de bonen af en voeg met de tomatenstukjes en courgette toe aan de gebakken groenten.
  4. Strooi de gerookte paprikapoeder en koriander erbij, roer even en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zeezout.
  5. Zet intussen een pannetje op met water en een flinke snuf zeezout. (polenta heeft meer smaak met wat meer zout) Als het water kookt, zet je het vuur laag en voeg al roerend langzaam de polenta toe. Blijf tijdens het indikken roeren om klonten en aankoeken te voorkomen. Het duurt tussen 5-10 minuten tot het ingedikt is. Roer de room erdoor. Daarna kun je eventueel meer water toevoegen als je het te dik vindt.
  6. Bak de spinazie in een koekenpan of wok met een beetje zonnebloemolie. Als de spinazie bijna allemaal donkergroen is gebakken, bak je nog even de knoflook mee.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 558; kJ 2335; Eiwit 24; Koolhydraten 65; Suiker 11; Vet 19; Verzadigd vet 3; Natrium 130

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *