Gevulde wortel van bladerdeeg

gevulde wortel van bladerdeeg

Gevulde wortel van bladerdeeg staat echt heel erg mooi op je Paastafel en is helemaal niet moeilijk om te maken. Wij hebben hem gevuld met vegan eiersalade, maar je kunt er natuurlijk van alles in doen. Zo kun je ze ook vullen hummus, de tofu met andere kruiden bereiden of een lekkere salade erin verwerken (bv deze Vegan haring ).

Gevulde wortel van bladerdeeg wat heb je nodig?

Gevulde wortel van bladerdeeg, hoe maak je het?

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en leg het bladerdeeg uit.
  2. aluminiumfolie vouwen.Scheur of knip ongeveer 50 cm (voor 10 stuks) af. Maak hier 10 stukken van en maak een lange prop een beetje in de vorm van een wortel, doe dit met alle 10. En pak dan nog een stuk aluminiumfolie en vouw deze er omheen. Zodat er aan soortkegel ontstaat. Dat de ene wat dikker is dan de ander maakt niets uit.
  3. Snijd de bladerdeeg in reepjes en rol dit vanaf het dunste stuk naar het dikste stuk. Wikkel het bladerdeeg er overlappend om heen.
  4. Bak ze gaar in de oven (bij mij is dat ongeveer 25 minuten).
  5. Laat ze even afkoelen (zeker 5 minuten) en trek dan de aluminiumfolie eruit.
  6. Vul de bladerdeeg met de eiersalade
  7. Steek de peterselie er aan de bovenkant een beetje in.
Gevulde wortel van bladerdeeg

Dit is ook leuk om te lezen:

Deel dit recept gerust op social media

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *