Home Blog Indiase soep … van kikkererwten

Indiase soep … van kikkererwten

Geschreven door Vega Lifestyle
Kikkererwten recepten, zo ook deze lekkere soep

Een soep met kikkererwten in de hoofdrol. Je kunt zoveel meer met kikkererwten dan er alleen een lekkere hummus van maken. Dat vonden ook moeder (Lucrees) en dochter (Marietje). Zij zijn beide dol op koken en verbaasden zij zich keer op keer over de vele verschillende bereidingen en verbluffende resultaten met de crème-kleurige peulvrucht. Zij bundelden hun ervaringen, recepten en bevindingen in een uniek Kikkererwtenkookboek.

Wat heb je nodig voor deze soep op basis van kikkererwten …

  • 200 gr gedroogde kikkererwten, geweekt en gekookt (ca 500 gr gare erwten)
  • 2 uien, fijngesneden
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 el gember, geraspt
  • 1 tl kurkuma
  • tl chilivlokken (een fijngesneden chilipeper is ook goed natuurlijk)
  • 500 ml groentebouillon
  • 800 ml dikke kokosmelk
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • een handje spinazie
  • yoghurt of crème fraîche
  • muntblaadjes

Zo maak je de Indiase soep op basis van kikkererwten …

Fruit de ui in de olie in een soeppan met dikke bodem totdat de stukjes glazig geworden zijn. Voeg dan knoflook, gember, kurkuma en chili toe. Wanneer het lekker begint te ruiken, worden de gare kikkererwten toegevoegd. Laat ze op redelijk hoog vuur even de smaken opnemen van de de overige ingrediënten. Voeg dan de bouillon toe. Haal er een paar lepels kikkererwten uit en stamp de rest tot een grove massa. Voeg de kokosmelk toe en laat een half uurtje koken. Proef op peper en zout. Op het laatst gaat de spinazie erbij en dan kan de soep direct worden geserveerd. Garneer met de heel gelaten kikkererwten, wat yoghurt of crème fraîche en de munt. Serveer met wat brood en voor de liefhebber nog wat extra chilipeper.

Dit recept komt uit het Kikkererwtenboek.

Over het boek

Er staan maar liefst 80 recepten in dit boek. Allemaal met kikkererwten in de hoofdrol. Niet alleen bestaan er verschillende recepten en smaakcombinaties met deze peulvruchten, je kunt ze bovendien op heel veel verschillende manieren
bereiden: koken, bakken, er soep van maken, ze in salades verwerken en
ze malen zodat je er brood mee kunt bakken. Let op: Niet alle recepten zijn vegan! De meeste wel en anders makkelijk vegan te maken. Door net als in dit recept de yoghurt te vervangen voor een plantaardige versie.

Het Kikkererwtenkookboek – Lucrees van Groningen en Marietje Bosma – 80recepten van over de hele wereld

  • 192 pagina’s
  • ISBN 9789090344423
  • € 24,95
  • verschijningsdatum 1 Mei 2021

Dit is ook leuk om te lezen:

You may also like

Laat een berichtje achter