Nagels lakken zo doe je dat ….

nagels lakken

Nagels lakken het is lastiger dan je denkt om de lak er goed strak op te krijgen en te houden.Nagellak is niet meer weg te denken uit het huidige modebeeld. Er zijn honderden kleuren lak te koop en de mogelijkheden zijn eindeloos. Verschillende kleuren op één nagel, pareltjes of een patroontje, alles kan. Het netjes aanbrengen van de lak is een kunst op zich. Tips en tricks voor perfect gelakte nagels!

Voor je begint met nagels lakken

Voor dat je begint met de gekleurde nagellak aan te brengen. Is het aan te raden om eerst je handen en nagels schoon te maken. Was je handen goed en maak je nagels vet vrij met een nagellak remover. Doe dit met een aceton vrije nagellak, aceton droogt de nagels en nagelriemen enorm uit. Nagellak hecht veel beter op schone en vetvrije nagels.

Niet schudden met je nagellak

krijg jij soms ook niet de dop van je nagellak flesje open? Hoe kun je er voor zorgen dat de dop niet aan het flesje vastplakt, dit is het geheim! Strijk het kwastje niet bovenaan schoon, maar draai boven in de hals van het flesje rond. Zo gaat het teveel aan lak van het kwastje en blijft dit in het flesje. En komt niet in het schroefdraad van de dop. Hierdoor komt de dop niet vast te zitten. Ook is het beter om voor gebruik het fles je niet te schudden, maar tussen beide handen te nemen en dan heen en weer te wrijven.

Gebruik altijd een base coat

Door een base coat kunnen kleurpigmenten uit nagellak de nagels niet verkleuren. Een base coat egaliseert tevens een oneffen of ribbelige nagelplaat. De nagels worden gladder en mooi egaal. Hierdoor komt je kleur lak er mooier en strakker uit te zien.

Nagels lakken stap voor stap

Stap 1: Lak niet de gehele nagelplaat, maar laat de zijkanten vrij. Anders krijgt de nagel geen lucht meer. Dit geldt ook voor een base coat.
Stap 2: Zodra de base coat droog is, kan de eerste laag van de kleur nagellak aangebracht worden. Verdeel de nagellak gelijkmatig. Laat dit even drogen en breng voor een goede dekking nog een twee laagje gekleurde lak aan.
Stap 3: Is de tweede laag droog, dan kan de top coat aangebracht worden. Dit zorgt ervoor dat de gekleurde lak niet te snel beschadigt raakt en geeft een mooie glans. Er zijn verschillende soorten top coats: glans, glitters, craquelé, genoeg variatie dus! Maar voor de klassieke manier van nagels lakken gebruik je een blanke top coat met glans.

Tip: Nagellak remover pennen zijn ideaal om bij de hand te hebben tijdens het lakken. Mocht je uitschieten op de huid dan kan je het met de pen zo weer wegpoetsen.

Weetje … Blanke lak

Wist je dat… een gewone blanke lak iets heel anders is dan een base coat of een top coat? Deze heeft namelijk niet de bescherming zoals een base coat of een top coat. Een blanke lak is gewoon een kleurloze lak. Hier hoeft geen base coat onder om verkleuring tegen te gaan. Eventueel kan de base coat wel gebruikt worden om de oneffenheden in de nagelplaat hierbij weg te werken.

Laat je nagels even bijkomen

Geef de nagels minimaal 1 dag per week om bij te komen en verzorg ze deze dag goed met een nagelolie of hydrating nail gel. Zo blijven de nagels mooi. Mocht je echt niet zonder lak de deur uit willen, doe dit dan ‘s avonds en laat ze een nacht vrij.

Schimmelnagels

Schimmelnagels niet lakken Het is uit den boze om een schimmelnagel te lakken. Het ziet er inderdaad niet mooi uit, maar met lakken wordt het alleen maar erger. De schimmel krijgt geen lucht meer en kan er dus niet uit. Het wordt als het ware een broeinest onder de lak. Ook is de kans groot dat de andere nagels besmet raken. Het is zeer besmettelijk en als je met het kwastje de andere nagels gaat lakken worden deze ook besmet. Het beste is om de schimmelnagel met producten te behandelen die de schimmel tegen gaan.

Handig om te weten: hoe minder kwaststreken, hoe egaler de nagellak opdroogt.

Dit is ook leuk om te lezen:

11 thoughts on “Nagels lakken zo doe je dat ….

  • Vega Lifestyle says:

   Ja, de nagellak komt dan in je
   schroefdraad van de dop en dan is de kans groot dat de dop vast blijft zitten aan het flesje.

  • Alise says:

   Nog een tip : (ik ben pedicure) nooit nagels lakken gelijk na een voetenbadje of douche. De nagelplaat moet echt goed droog zijn , anders grote kans op schimmel nagels, in de volksmond ook wel kalk nagels genoemd .
   Dus zeker wel minimaal een uur “aan de lucht” laten drogen !
   Veel lak plezier …..

  • Vega Lifestyle says:

   Je nagels en de nagellak blijven dan veel mooier

 • Felice veenman says:

  ik beken: ik doe het niet meer zelf… ik kan dat niet…ik ga naar mijn buurmeisje 4 huizen verder en laat het relaxed doen. En dan ben ik er zoooo blij mee. Want het is zo heerlijk mooi gelakte nagels

 • Giulia says:

  Wat een handige tips! Ik ben echt een ramp wat dit soort dingen betreft, haha. Maar slim om je nagels eerst vetvrij te maken én om de randjes vrij te laten. Zo’n removerpen had ik ook ooit, dat is inderdaad ideaal!

 • Ik ben er niet zo handig in en gelukkig is de nagelsalon weer open en kan ik het laten doen
  Ik heb een leuke styliste die er elke maand weer prachtige kunstwerkjes van maakt

 • Goede tips! Die van het nagellak niet aan het randje afvegen die ga ik ook maar eens hanteren haha gebeurd me te vaak dat het idd vast zit!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *