Paddenstoelenschotel met Parelcouscous

veganistische paddenstoelenschotel een heerlijk herfstrecept

Paddenstoelenschotel, ben jij ook zo dol op paddenstoelen? Wij zijn er echt dol op! Het past echt bij het herfstachtige weer van afgelopen dagen. En naast dat ze heel erg lekker zijn … zijn ze ook nog eens super gezond. In dit artikel kun je er alles over lezen: Alles over eetbare paddenstoelen

Parelcouscous

Couscous kennen we allemaal inmiddels wel. Maar wat is parelcouscous dan? Het zijn twee totaal verschillende producten. Het begint al bij het uiterlijk, de parelcouscous is veel groter en steviger dan de gewone variant. Parelcouscous is een graanproduct. Het wordt gemaakt van durumtarwe dat eerst gemalen wordt tot meel waar een deeg van wordt gemaakt. Het deeg wordt gerold en gezeefd tot kleine ronde balletjes. Deze balletjes worden gestoomd en gedroogd. Deze bolletjes (de parelcouscous) moet ongeveer 9 minuten gekookt worden. En dan is de parelcouscous klaar. En past ideaal bij deze paddenstoelenschotel.

Paddenstoelenschotel wat heb je nodig?

Dit recept is voor 2 personen

  • 200 gram gemengde paddenstoelen (ik had kastanjechampignons, koningsoesterzwam, shiitake, witte beukenzwam en de bundelzwam).
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • 100 gram parelcouscous
heerlijke vegan paddenstoelenschotel

Hoe maak je deze Paddenstoelenschotel

  1. snijd de ui en wortels in stukjes en fruit deze in de pan.
  2. pers de knoflook en doe deze bij de pan met ui en wortels in en hussel alles goed door.
  3. kook ondertussen de parelcouscous.
  4. voeg de paddenstoelen na ongeveer 2 minuten toe aan het geheel. Zelf heb ik er voor gekozen om de paddenstoelen heel te houden.
  5. Doe het op de borden en eet smakelijk!

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *