Quinoaburger lekker genieten

quinoaburger zelf maken

Quinoaburger, de ideale vleesvervanger. Soms is een burger gewoon heel erg lekker. Je kunt het vegan broodje burger met van alles opleuken. Met augurk, tomaat, ui of sla zijn zomaar enkele voorbeelden. Dit lekkere recept is van Vegan Today. Nu wil je natuurlijk weten hoe je deze lekkere quinoaburger zelf kunt maken.

Quinoaburger wat heb je nodig?

Voor2 personen

  • 180 g gekookte rode bonen;
  • 3 eetlepels quinoa;
  • ui;
  • teentje knoflook;
  • wortel;
  • tomaat;
  • 6 champignons;
  • 4 eetlepels paneermeel;
  • tl paprikapoeder;
  • snufje zwarte peper;
  • tl knoflookpoeder;
  • tl oregano;
  • 2 hamburger broodjes;
  • 40 g rucola;
  • 4 el vegan mayonaise;
  • zout en olie.

Quinoaburger hoe maak je hem?

Stap voor stap recept

Stap 1:
Doe de quinoa in een pan en voeg twee delen water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuutjes zachtjes koken.

Stap 2:
Ondertussen schil en snijd je de knoflook en uien. Snijd de wortel fijn en champignons in plakjes. Doe alles in een pan met een beetje olie.

Stap 3:
Voeg de kruiden toe en roer regelmatig zodat het niet aan de pan blijft plakken. Bak dit totdat alles goud van kleur is.  

Stap 4:
Meng nu in een grote kom de rode bonen (zonder het water), de quinoa en de gebakken groente.  Plet het een beetje met behulp van een vork en voeg de helft van de paneermeel en een snufje zout toe. Meng opnieuw.

Stap 5:
Mix hierna alles met behulp van de handmixer tot het homogeen is.

Stap 6:
Strooi de rest van het paneermeel op een diep bord. Vervolgens wassen we onze handen en laten ze nat (zo blijft de deeg niet aan de handen kleven). Nu nemen we de helft van het deeg (voor 4 personen een kwart), maak er de vorm van een hamburger van en haal door het paneermeel.

Stap 7:
Nu gaan we een flinke scheut olie verhitten in een koekenpan. Als het warm is, doen we de hamburgers in de pan en bakken tot ze lekker bruin zijn aan beide kanten

Stap 8:
Snijd de tomaat in plakjes en leg de hamburger op het broodje, daarop de tomaat, mayonaise en rucola 
En klaar, genieten maar.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon: Energie: kcal 578, Eiwit 18, Koolhydraten 51, Suiker 5, Vet 8, Verzadigd vet 2, Natrium 110.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *