Hip, lekker en super gezond …Boerenkoolchips. Eet vaker de bladeren van groene bladgroenten. Deze bittere groenten zijn erg gezond. Bitter werkt ook nog eens zuiverend en ontgiftend voor lichaam en geest. De meeste mensen zijn niet zo dol op bitter. Deze groenten vallen o.a. onder bitter: boerenkool, spinazie, andijvie, spruitjes en deze is dan niet groen maar heeft wel deze gezonde eigenschappen, witlof. Je kunt vaker een lekkere bitterzoet salade maken, maar ook deze lekkere boerenkoolchips.
Boerenkoolchips, wat heb je nodig?
voor 1 portie:
- 300 gram boerenkool
- scheutje olijfolie
- sojasaus ook een scheutje
- zout en peper naar smaak (ik gebruik graag deze)
- snufjes gemberpoeder of kurkuma
Hoe maak je deze lekkere boerenkoolchips?
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Spoel de boerenkool onder de kraan in een vergiet af en laat uitlekken.
- Dep het goed droog in keukenpapier
- Verwijder de stelen en harde stukken.
- Doe de boerenkool in een kom en doe daar ook de olie en sojasaus in. Hussel alles goed door elkaar.
- Strooi de kruiden erover en hussel nogmaals goed.
- Verdeel de boerenkool over de bakplaat en doe het in de oven voor ongeveer 15 a 20 minuten. Let op, dat de bladeren niet verbranden. Dan gaat et wel heel bitter smaken.