Moederdag: Verwen haar met een lekker ontbijt.

Moederdag ontbijt tips

Moederdag de dag waarop jij je moeder extra verwennen mag. En voor je het weet is het weer zover. Iedere 2e zondag van mei is het Moederdag. Hoe leuk is het om je moeder eens extra te verwennen met een lekker ontbijtje op bed. Vind je moeder ontbijt op bed helemaal niets? Maak dan een mooie en lekkere ontbijttafel voor haar klaar. Voor jouw lieve mama heb ik de lekkerste ontbijt ideeën op een rijtje gezet. Kies eentje of meerdere en jij maakt haar dag.

Overnight oats met aardbei

Overnight oats wat is de basis? – De basis is eigenlijk redelijk hetzelfde, doe twee of drie eetlepels chiazaad, twee eetlepels havermout (muesli kan ook) in een kopje plantaardige melk. Doe de chiazaad en havermout in een weckpot of ander potje en doe dan de melk erover. Alles moet onder de melk staan, dan even goed roeren. Dan afdekken met folie of de deksel erop en in de koelkast zetten. Na twee uur roer je het nogmaals door elkaar en laat het dan de hele nacht in de koelkast staan.

Overnight oats aardbei voor moederdag ontbijt

Overnight oats Aardbei. Als het een nachtje heeft gestaan, heeft de chiazaad de melk opgenomen. Snijd een plakje aardbei af en zet deze tegen het glas aan. Lijkt net een hartje. Doe de chiazaad met de opgenomen melk er dan bij in. Hou de aardbei wel met een vorkje of lepeltje tegen het glas gedrukt. De rest valt er dan om heen. Pureer voor de topping aardbeien met een banaan. En doe dit als bovenste laag. En helemaal bovenop kun je dan wat gehakte nootjes of muesli leggen

Vers fruit

Een mooie schaal met vers fruit doet het ook altijd goed Of een lekkere Vegan Meloen salade…

Verse smoothie

Meet een lekkere smoothie scoor je ook zeker punten. In dit artikel leggen we uit hoe je een smootie maakt: Hoe maak je een smoothie? wat is de basis en wat hoort er allemaal in. Ook kun je hier de lekkerste smoothies vinden.

Sandwich

Een lekker broodje waar je net even extra je best voor gedaan hebt. Valt ook zeker in de smaak. Of je nu een broodje maakt met iets zoets, of hartig. Steek het uit met een hartje en jij zit de rest van de dag op rozen bij je moeder. Voor hartig kun je bijvoorbeeld plantaardige kaas met vegan worst gebruiken.

Dit zijn zomaar een aantal lekkere vegan ontbijttips speciaal voor Moederdag. Op onze website kun je bij ontbijt nog veel meer lekkere ontbijtjes vinden.

Het opdienen

Nu ja al dit lekkers gemaakt hebt ben je bijna klaar. Het dienblad verdient ook nog wat extra aandacht voor je ermee naar boven gaat. Je kunt er een mooi vaasje met bloemetjes op zetten of een lief kaartje schrijven. Of misschien wil jij wel graag een mooie tekening maken voor je aller liefste mama. Maak er iets moois van! En nu ben je er helemaal klaar voor. Ga nu voorzichtig de trap op en verras je moeder.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *