Traditionele crunch Turkse çobansalade: Toen ik klein was aten we deze salade bijna iedere dag. Alles draait in dit gerecht om de balans. Als je dit maakt zonder aandacht en liefde is het niet veel meer dan een bergje gehakte groenten, maar op de juiste manier bereid is het de perfecte salade voor bijna iedere gelegenheid. Het snijden kost wat tijd, maar verder staat het zo op tafel. Het belangrijkste is om de groenten
allemaal ongeveer even groot te snijden. Mijn familie en ik vechten letterlijk om de laatste beetjes dressing op de bodem van de kom en ik drink het zelfs als soep. Çoban is meer bedoeld om ergens bij te serveren dan om op zichzelf te eten. Toch zou ik dit met liefde eten als avondmaaltijd, met wat hummus en olijven erbij. Waarom ook niet?
Traditionele crunch Turkse çobansalade, wat heb je nodig?
voor 4 personen
bereidingstijd: 15 minuten
- 6 kropjes little gem sla,in dunne reepjes
- 30 g bladpeterselie, fijngesneden (ook de steeltjes)
- 30 g koriander, fijngesneden (ook de steeltjes)
- 400 g cherrytomaten aan de tak, gehalveerd
- 4 Turkse komkommers, of gebruik 1 grote, gewassen en in kleine stukjes gesneden
- 2 Turkse lange groene peper, in dunne ringen
- zeezoutvlokken
- extra vergine olijfolie
- sap van 1-2 biologische citroenen
Hoe maak je deze lekkere Traditionele crunch Turkse çobansalade?
Schep alle ingrediënten om met zout, olijfolie en de helft van het citroensap. Meng voorzichtig en proef. Is het zout genoeg? Zit er genoeg citroensap in? Heeft het meer olie nodig? Misschien heb je nog een citroen nodig, het hangt er helemaal vanaf hoe sappig de vrucht is.
Breng de salade zo nodig verder op smaak, proef opnieuw en laat tenminste 5 minuten staan voor je hem serveert.
Dit lekkere recept komt uit het boek Salad Days
- Salad Days salades
- Salad Days van Ajda Mehmet wint de delicious. publieksprijs 2021!
- EAN: 9789461432308
- Uitgever: Good Cook B.V.
- Het boek is niet vegan. Staan wel veel lekkere recepten in
- Het boek is o.a. te koop bij Bol.com