Wat is foundation en hoe gebruik je het?

foundation, wat is het en hoe breng je het op?

Foundation is een huidkleurige vloeistof of crème die als basis dient voor de rest van de make-up. Camoufleren van kleine schoonheidsfoutjes en de kleur van de huid wordt door en foundation (als je de juiste kleur gebruikt!) Geëgaliseerd. Er bestaan verschillende soorten foundations, in verschillende dekkracht e glansnuances en vele kleuren.

Juiste kleur kiezen

De foundation staat of valt met de juiste kleur. Als je in de winkel bent kun je de kleur het beste testen op je kaaklijn. Nog altijd zie ik veel mensen op hun hand doen. De kleur van je handen heeft vaak een andere teint dan je gezicht. Hoe test je de kleur, doe een beetje foundation op je kaaklijn. De juiste kleur moet in de huid wegvallen. Het product heeft tot doel de huidskleur te egaliseren en te nuanceren. In de zomer en winter kan het zijn dat je een andere teint van je vloeibare make-up nodig hebt.

Wil je graag de zon gebruinde huid look? Da kun je nou de foundation een iets donkerdere terracotta poeder er over heen aanbrengen. Ook een rouge geeft meer kleur in het gezicht.

Er zijn diverse soorten foundations

Er zijn verschillende soorten foundations. De volgende twee soorten komen het meest voor.

Vloeibare foundation

Een vloeibare foundation is een transparante foundation met een fijne en lichte textuur. De eigen huid blijft zichtbaar zodat de huid er natuurlijk uitziet. Vloeibare foundation is vooral geschikt als een dagmake-up en een huid die niet veel correcties nodig heeft. Dit product is goed aan te brengen met een vochtig sponsje of met de vinger.

Crème foundation:

Crème foundation is verkrijgbaar als een stift en in een doosje. Het is veelzijdig te gebruiken met een sterke houdbaarheid. Om een natuurlijk effect te krijgen gebruik je een vochtig sponsje en voor een sterk dekkend effect wordt een droog sponsje gebruikt.

Het aanbrengen van de foundation

Werk van binnen naar buiten van de neus naar de haargrens en vervolgens naar het voorhoofd vervaag met de vingers de foundation richting haar grens (zodat er geen masker op het gezicht komt) en werk vervolgens door naar beneden (vergeet hierbij ook de oren niet!) En vervaag het richting hals.

Poeder

Poeder heeft tot taak de make-up te fixeren. Het absorbeert wat vocht en vet waardoor de huid niet gaat glimmen. En werkt de make-up glad af. Waardoor oogschaduw en rouge gemakkelijker en mooier zijn op te brengen.Poeders zijn er in verschillende kleuren: Transparante poeder in de kleuren licht, middel en donker en in meer dekkende poeders zijn meer kleuren te vinden. Soorten poeder: losse poeder en compact poeder. Poeders worden met een grote kwast opgebracht van boven naar beneden en de laatste streek naar benden om alle dons haartjes weer naar beneden te strijken. Ook de oogleden en de lippen worden met poeder bedekt.

Enkele vegan foundation tips:

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *