PORTOBELLO’S & ZACHTE PREI MET DRAGON-WALNOOTDRESSING

portobello's op de vegan barbecue

Portobello’s en barbecueen gaan heel goed samen. Ze zijn niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens heel erg gezond. Alles over eetbare paddenstoelen, hier in kun je alles lezen over hoe gezond ze zijn. Je kunt de portobell’s ook eens vervangen voor een van de andere paddenstoelen.

Wat heb je nodig voor deze lekkere vegan Portobello’s

Voor 4 personen

  • 4 middelgrote preien
  • 600 g kleine portobello’s of grote kastanjechampignons
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl zeezoutvlokken

Voor de dressing

  • 3 el extra vergine olijfolie
  • geraspte schil en sap van 1 biologische citroen
  • blaadjes van 10 g verse dragon fijngesneden
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 1 tl zeezoutvlokken

Hoe maak je deze veganistische Portobello’s?

  1. Laat de buitenste bladeren aan de preien zitten, snijd het groene deel eraf en snijd de stelen in stukken van 5 centimeter. Schep ze in een grote kom om met de portobello’s, olijfolie en zeezoutvlokken tot alles goed vermengd is.
  2. Roer voor de dressing de extra vergine olijf-olie, citroenschil, het citroensap, de dragon, walnoten en zeezout vlokken door elkaar. Proef, voeg eventueel extra zout en/of citroensap toe en zet apart.
  3. Gril de prei en portobello’s op een goed hete barbecue 15-20 minuten, tot de paddenstoelen gaar zijn en de prei rondom donker is en gaar vanbinnen; keer alles elke 5 minuten om.
  4. Verwijder eventueel de buitenste, zwart-geblakerde bladeren van de prei. Leg de stukjes prei dan op een platte schaal met de portobello’s, verdeel de dressing erover en dien heet op.

Dit heerlijke recept komt uit het boek De groene barbecue. Hier staan allemaal vega gerechten in. Ook heel veel vegan. En de vega recepten kunnen vaak best makkelijk veganistisch gemaakt worden.

Auteur: Rukmini Iyer
Uitgever: Brecht
EAN: 9789023016809
Het boek De groene barbecue is onder andere te koop bij Bol.com

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *