Vegan curry madras met lima bonen: Cury’s je kunt mij er bijna ’s nachts voor wakker maken. Ik ben er echt dol op. Voordat ik een aantal jaar gelden vegan werd had ik nog nooit een curry gegeten. De Indiaanse keuken heb ik inmiddels omarmt, zo lekker.
Wat heb je nodig voor deze Vegan curry madras met lima bonen?
Recept is voor 4 personen
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1/2 courgette
- 2 tomaten
- 10 champignons
- 1 paprika
- 3 theelepels Madras kruiden (paprikapoeder, kurkuma, ui, korianderzaad, witte peper, knoflook, komijnzaad, fenegriekzaad)
- blikje kokosmelk
- 400 gram lima bonen
Hoe maak je deze curry?
- Snijd de uien en fruit deze zachtjes in een pan met een beetje water of boter.
- Snijd ondertussen ook de andere groenten en pers de knoflook. Voeg deze toe aan de pan en laat het even pruttelen.
- Na 5 minuten mogen ook de lima bonen worden toegevoegd.
- Voeg de kruiden toe en roer alles goed door elkaar. Laat dit zo 2 minuten pruttelen.
- Tot slot voeg je de kokosmelk toe en roer nogmaals goed door elkaar. Laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen.