Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

Op zoek naar een hartverwarmende en voedzame maaltijd? Dit oer-Hollandse recept voor bruine bonensoep is een perfecte keuze! Met ingrediënten als maïs, tomaat, prei, aardappel en ui is deze soep niet alleen makkelijk te maken, maar ook vol van smaak.

Onze goed gevulde vegan bonensoep zit boordevol gezonde groenten en bruine bonen, die rijk zijn aan eiwitten, vitamines en mineralen. Dit maakt het een uitstekende basis voor een voedzame veganistische maaltijd. De combinatie van de romige aardappel, zoete maïs en hartige bonen zorgt voor een volle en bevredigende smaak.

Of je nu op zoek bent naar een snelle lunch of een eenvoudig avondmaal, deze soep is ideaal voor elke gelegenheid. Bovendien is hij perfect om vooruit te maken en in te vriezen, zodat je altijd een gezonde maaltijd bij de hand hebt.

Variatie tips voor deze vegan bruine bonensoep

Verschillende soorten bonen, je zou de bruine bonen kunnen vervangen door andere bonen (ja, ja dan is het geen bruine bonen soep meer). Zwarte bonen,  Kidneybonen of juist een mix van bonen. Je zou nog wat peterselie aan de soep kunnen toevoegen. Wil je wat meer pit in je vegan soep? Dan kun je een rode peper toevoegen.

Bruine bonensoep
Afdrukken

Bruine bonensoep

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 100 gram mais
  • 2 vastkokende aardappelen
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 blik (720 gram) bruine bonen
  • 1,5 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 4  tomaten
  • 4 eetlepels crème fraîche

Instructies

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de prei in de lengte, spoel ze schoon onder de kraan en snijd de preien in halve ringen. Schil en snijd de aardappels in blokjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Verkruimel de bouillonblokjes en voeg toe aan de ui. Doe dan de 1,5 liter water erbij. Voeg de prei en aardappels toe en kook de aardappels beetgaar. Voeg de bonen en de mais toe.
  • Voeg de tomaten toe aan de soep. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Verdeel de soep over soepkommen en schep er een lepel crème fraîche op. Eet smakelijk!

Dit is ook leuk om te lezen: