Home Blog CRÈME CARAMEL toetje

CRÈME CARAMEL toetje

Geschreven door Vega Lifestyle
Vegan toetjes - vegan recept - Gaz Oakley

Ben jij ook zo gek op toetjes? Veel mensen zijn er dol op. Zelf vind ik het af en toe lekker. Dit is wel een toetje die erg lekker is. Dit is een recept van Gaz Oakley en komt uit zijn boek ‘Plants Only Kitchen’

Ik moest en zou deze klassieker – ook wel bekend als flan – veganistisch maken. Dit romige dessert is zo decadent, maar ook heel eenvoudig om te maken. Probeer het maar!

CRÈME CARAMEL toetje, wat heb je nodig?

voor de karamel
200 g fijne kristalsuiker

voor de custardvulling
480 ml soja- of haverroom
1 el vanille-extract
240 ml sojamelk
6 el maïzena
5 el ahornsiroop, of naar smaak

ter garnering
verse munt (optioneel)

Hoe maak je het CRÈME CARAMEL toetje?

  1. Zet 5 metalen timbaaltjes of ramequins op een bakplaat.
  2. Maak eerst de karamel. Voeg de fijne kristalsuiker met 120 ml water toe
    aan een pan en zet de pan op laag vuur. Laat de suiker smelten tot een
    amberkleurige karamel. Roer niet, maar wals de suiker door de pan. Wees
    voorzichtig, want de karamel is gloeiend heet.
  3. Schenk een paar eetlepels karamel in elk vormpje. Laat de karamel op
    kamertemperatuur volledig stollen en afkoelen voordat je de vulling maakt.
  4. Voeg voor de vulling de soja- of haverroom met het vanille-extract toe aan
    een pan en zet de pan op laag vuur. Breng zachtjes aan de kook.
  5. Klop intussen de sojamelk met de maïzena en de ahornsiroop in een
    mengkom glad.
  6. Voeg het maïzenamengsel toe aan de pan met de room en klop 5 tot
    6 minuten tot de custard dik en romig is. Ik wissel af tussen een rubberen
    spatel en een garde zodat er geen klontjes ontstaan. Zet het vuur uit zodra
    de custard dik is.
  7. Schep de custard met een lepel netjes in de vormpjes en strijk met de
    achterkant van de lepel glad. Dek de bakplaat af met plasticfolie en laat ze
    minimaal 6 uur in de koelkast opstijven.
  8. Keer de crème caramels voor het serveren om op bordjes en garneer indien
    gewenst met verse munt.

In het boek ‘Plants Only Kitchen’ staan nog veel meer lekkere recepten. Van ontbijt, lunch, diner, hapjes tot de lekkerste toetjes.

Handig om te weten

  • Auteur: Gaz Oakley
  • Uitgever: Good Cook B.V.
  • EAN: 9789461432407
  • Plants Only Kitchen o.a. te koop bij Bol.com
  • Prijs: 25,95

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

Laat een berichtje achter