Gezonde groene smoothie met spinazie

Gezonde groene smoothie met spinazie

Deze gezonde groene smoothie met spinazie is ideaal voor kinderen, vooral omdat het soms een uitdaging kan zijn om ze hun dagelijkse portie groenten en fruit te laten eten. Met deze smoothie ben je echter al een heel eind op weg naar het bevorderen van hun gezonde eetgewoonten.

Smoothies voor kinderen

Vaak bestaan de smoothies die geschikt zijn voor kinderen alleen uit fruit. Dat is begrijpelijk, want de meeste kinderen zijn dol op fruit. Echter, het is juist groente wat vaak te weinig gegeten wordt.

Deze smoothie is een perfect voorbeeld van een gezonde optie die zowel lekker als voedzaam is. Niet alleen bevat het spinazie, maar ook komkommer, waardoor het voor de helft uit groenten bestaat, en de andere helft uit fruit. Hierdoor is het een heerlijk en evenwichtig tussendoortje of ontbijtje.

Vaak hebben groentesmoothies de reputatie wat bitter te zijn, maar dankzij het zoete fruit in deze smoothie is dat absoluut niet het geval. Dit maakt het juist ideaal voor kinderen, die vaak meer geneigd zijn om iets te eten dat lekker smaakt.

Vers of ingevroren fruit?

Ingevroren groenten en fruit worden vaak beschouwd als een gezondere optie dan vers. Dit komt doordat ze direct na de oogst worden verwerkt en diepgevroren, waardoor de voedingsstoffen behouden blijven. Aan de andere kant moeten verse producten vaak een lange reis afleggen naar de winkels, waarbij ze soms worden behandeld met conserveermiddelen om hun versheid te behouden.

Hoewel je het fruit direct uit de diepvries kunt gebruiken voor je smoothie, is het raadzaam om het fruit minstens een uur te laten ontdooien om een onaangename brain freeze te voorkomen.

Wat zit er in een groene smoothie?

  • 125 gram spinazie
  • 125 gram komkommer in stukjes
  • 125 gram banaan
  • 125 gram ananas
  • 35 gram kokosmelk
  • 45 gram amandelmelk

Je kunt de banaan of ananas ook vervangen door mango, blauwe bessen of frambozen bijvoorbeeld. Belangrijk is dat je van alles even veel doet. Doe je 130 gram spinazie, dan de rest ook 130 gram.

Wil je een ontbijt smoothie?

Als je deze smoothie wil gebruiken voor het ontbijt, dan kun je de kokosmelk en de amandelmelk vervangen voor een plantaardige yoghurt vervangen.

Hoe maak je deze groente en fruit smoothie maken

Het maken van een smoothie is super makkelijk. Weeg alles af, doe het in een kom of grote beker en pureer het geheel met een staafmixer tot een smoothie of doe alles in een blender.

Wil je meer smoothie inspiratie? Vraag dan nu ons gratis e-book aan: Gratis e-book smoothies

Dit is ook leuk om te lezen: