Hoeveel bespaar je met een pelletkachel?

pelletkachel wat zijn de voordelen?

Hoeveel gas en dus geld je bespaart met een pelletkachel verschilt per persoon (huishouden). Dat er minder gas gebruikt wordt, ben ik als Groningse zeker een voorstander van. En dan komt bij kou meteen de vraag op, of ik wel eens een aardbeving gevoeld heb. Ja ik heb meerdere keren behoorlijke bevingen gevoeld. En ja, mijn huis heeft ook bevingsschade. Terug naar het besparen als je een pelletkachel gebruikt.

Hoeveel geld kun je besparen?

De prijs van gas is afgelopen tijd behoorlijk gestegen. Hierdoor krijgen veel huishoudens een stuk hogere energie rekening. Het huis verwarmen met Pelletkachels kan behoorlijk schelen op bij de afrekening. En een leuke bijkomstigheid, het is ook veel beter voor het milieu.

Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel verbruikt geen gas of aardolie, maar wel stroom. Het werkt op stroom en verbruikt pellets. Hoeveel deze kachel verbruikt is van verschillende factoren afhankelijk.

Wat is zijn houtpellets?

Houtpellets zijn samengeperst houtafval van bijvoorbeeld snoeihout of zaagsel. Het houtafval wordt fijn gemalen en gaat daarna de pellets in. Een pellet is helemaal van hout. Doordat ze onder zeer hoge druk geperst worden, hebben ze een hogere energiewaarde dan een normaal blok hout.

Milieuvriendelijk

Pellets zullen altijd blijven bestaan en brengen geen extra schade aan de aarde zoals het winnen van gas. Het stoken met een pelletkachel is een zeer goede en verantwoorde keuze. Het wordt gemaakt uit restafval. Naast dit grote milieuvoordeel, kun je ook flink besparen met pellets.

Voordelen van de pelletkachel?

  • Gebruik van een pelletkachel kan de stroom- en gas rekening behoorlijk verlagen (wel tot 30% verminderen).
  • De houtpellets zijn redelijk goedkoop. Ongeveer € 5,00 voor 20 kg houtpellets.
  • De temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
  • Pelletkachels zijn een stuk duurzamer. Hout blijft altijd groeien en het is een gerecycled product, van afvalhout.

Nadelen van de pelletkachel?

Naast de vele voordelen, heeft de pelletkachel ook enkele nadelen.

  • Een pelletkachel is aan aanschaf iets duurder
  • Pelletkachels zijn niet helemaal geruisloos. Er zit een ventilator in.
  • Pelletkachels hebben meer onderhoud nodig dan een gewone cv

Dit is ook leuk om te lezen: