Een nieuwe keuken kopen

een keuken kopen waar let je op?

Inmiddels heb ik mijn nieuwe keuken alweer een jaar. Supergaaf natuurlijk, een nieuwe keuken. Maar er komt veel kijken bij het uitzoeken en kopen van een keuken. Welke kleur, met of zonder werkje, welke apparatuur etc.

Voor een mooie keuken is een strak lijnenspel tussen de kastdeurtjes en de lades erg belangrijk. Wil je greeploos of met handgrepen. Die van mij heeft nu wel grepen, omdat geen grepen nogal een behoorlijk stuk duurder was. Zelf wilde ik graag greeploos, niet alleen omdat het veel strakker lijkt. Maar ook omdat het makkelijk schoon te maken is. . Er zijn heel veel soorten keukens en elke keuken is uniek.

De vorm …

Het is eerst heel erg belangrijk dat je weet waar je keuken moet komen. Welke vorm, helemaal recht, een L of een U bijvoorbeeld. Wel ook geen kookeiland. Voor veel huizen is dit niet direct heel moeilijk en bestaat het uit deze drie opties. Het huis wat ik aan het bouwen was (lieten we bouwen), was het wel anders. We zijn bij drie verschillende winkels geweest en er kwamen drie totaal andere ideeën uit. Dat komt omdat daar een deur in zat, naar de bijkeuken en aan een andere muur de schuifpui naar buiten.

Kastdeurtjes in je keuken

Het is belangrijk dat je weet wat voor kastdeurtjes je erin wil hebben. Mijn vorige keuken had een omlijsting. Daardoor wist ik voor mijn nieuwe keuken 1 ding zeker, ik wilde gladde kastjes. Die zijn makkelijk schoon te maken! Dan kun je nog kiezen uit de kleur. Dan ben je er nog niet. Wil je mat, of juist glans? En welk aanrechtblad wil je, ook daar zijn heel veel verschillende soorten en kleuren.

Keukenapparaten, wat wil je erin?

Nu je de basis van je keuken bepaald hebt, vorm soorten kastjes, aanrechtblad, is het hoogtijd voor de apparaten die je erin wil hebben. Zo wilde ik heel graag twee koelvriescombinaties erin hebben, een vaatwasser, inductiekookplaat, afzuiger en een combi oven mochten in mijn nieuwe keuken niet ontbreken. Ook hier is de keuze reuze, kleur, soort, functies etc.. Samen met de verkoper loop je alles bij langs. Welke soorten zijn er? Wat wil je, soms moet je best veel lopen door de showroom van de ene naar de andere kant. Want er zijn veel showmodellen, waar je kunt zien welke soorten er allemaal zijn. En zo kun jij je keuze maken.

Voor mijn keuken heb ik erg getwijfeld over een kokend water kraan zoals de Quooker. Ik heb besloten dit niet te doen. Het water moet steeds op temperatuur zijn. En dat kan niet duurzaam zijn.

Ben jij ook opzoek naar een nieuwe keuken? Kijk dan zeker eens bij Superkeukens.

Dit is ook leuk om te lezen: