Juf Marieke bedankt

juf Marieke bedankt! Wat een top juf tijdens de lockdown

Maandag mogen alle basisschool kinderen weer naar school. Er zitten nog wel een aantal haken en ogen aan. Milan kijkt er onwijs naar uit om weer naar school te gaan. Hoewel het thuis zijn hem ook goed beviel. Vind hij het ook leuk om weer naar zijn klas te gaan.

Lockdown

Bij de eerste lockdown zat Milan nog op zijn oude school. Hij is na de zomervakantie op zijn nieuwe school gestart. Het is juf Marieke geweest die deze overgang voor Milan erg prettig gemaakt heeft. Deze juf is oprecht betrokken bij de kinderen en ook echt geïnteresseerd in ze. Dat was ook echt zichtbaar tijdens deze tweede lockdown.

De eerste lockdown

De ene school is de andere school natuurlijk niet. Bij de eerste lockdown vond ik vanuit school alles prima geregeld. We hadden een lijst waar voor een aantal weken het huiswerk op stond. Per mail kregen we links voor you tube filmpjes van verschillende leerkrachten. Deze school had namelijk 3 groepen 5 en hier hebben de leerkrachten de uitleg filmpjes verdeeld. Dat was prima geregeld. En af en toe was er een meeting in teams. Geloof dat het twee keer geweest is tijdens de lockdown.

Tweede lockdown

Dat het op de nieuwe school allemaal anders ging was mij al snel duidelijk. Zo heeft de juf een groepsapp met alle ouders. Iedere avond kregen we een lijstje op de app met wat er die dag precies gemaakt moest worden. Veel meer dan op zijn vorige school. Voor bijna elke les kregen we leuke filmpjes van de juf. Die echt bij het onderwerp paste. Echt super leuk! Daarnaast was er meerdere keren per week contact in groepjes via teams. Ook was het lijntje super kort als er even iets niet lekker liep. Juf was goed bereikbaar voor zowel de kinderen als de ouders. En dat is vind ik wel een bedankje waard!

Leuke opdrachten

Juf Marieke daagt de kinderen graag uit met opdrachten. Zo had ze een opdracht bedacht om een ei zo in te pakken dat die niet kapot ging. Als vegan heb ik geen eieren in huis en vond dit ook lastig om te doen. Dat was voor juf geen probleem. En bedacht misschien dit met een beeldje te doen. Dit was niet zo’n succes … Milan zijn beeldje ging stuk en was daar erg verdrietig over. Ik heb hem beloofd dat hij twee nieuwe uit mag gaan zoeken na de lockdown. Ook was een challenge maak een gezicht van het toilet bijvoorbeeld. En zo werd er regelmatig iets leuks bedacht. Milan vond het niet altijd leuk om alles te doen. Super leuk dat de juf dit bedacht.

De lockdown heeft Milan goed gedaan

Op televisie zie je heel veel treurige verhalen en dat is echt super jammer. Milan heeft de lockdown denk ik zelfs goed gedaan. Voor mij was het soms best pittig. Elke dag veel begeleiding bij het huiswerk van Milan, Dylan die ziek is en meerdere keren in het ziekenhuis lag (Mijn moederhart huilt!), Justin die ook aandacht nodig had en dan nog mijn website in de lucht houden. Mijn site was dan ook de eerste die er onder te lijden had. Milan is door alle aandacht en extra uitleg echt gegroeid. Soms viel ineens het kwartje. Super fijn om Milan zo te kunnen helpen.

Juf Marieke

Lieve juf Marieke, heel erg bedankt voor jouw fantastische inzet en betrokkenheid bij de kinderen. De klas en jij waren vorig jaar al een hechte groep en super dat Milan er dit jaar ook deel van uit mag maken. Ook voor de lockdown was mij al opgevallen hoe jij er voor de kinderen (Milan) uit de groep bent. Tijdens de lockdown hield juf Marieke de klas bij elkaar. En soms ook gewoon uit het niest kwam er weer een leuk filmpje van haar niet omdat het moest maar gewoon omdat ze het wou. Ze had dan weer iets leuks bedacht om de kinderen te laten doen. En dan elke dag zoveel leuke berichtjes met uitleg over de stof en de opdrachten die ze moesten maken. En dan het vele contact in groepjes op teams. Milan heeft erg genoten van die momenten.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *