Onyx

Onyx

Onyx is een variëteit van chalcedoon. Het is een silicaatmineraal met parallelle banden en heeft de neiging zwart te zijn met witte strepen in de meest voorkomende vorm.

De betekenis

De betekenis van Onyx is bescherming en fortuin. Beschermend – ja, maar deze steen dient ons ook op andere manieren. Net als andere zwarte en mooie stenen kan het negatieve energie absorberen en ons helpen onze eigen wijze raad te volgen.

In oude Indiase verhalen was het ook de steen die zou beschermen tegen kwaad en disharmonie, en hielp om stabiliteit en evenwicht te bewaren, vooral binnen de grenzen van relaties.

Werking van onyx

Het lukt niet altijd even goed om positief te blijven denken. Dan kun je onyx te hulp roepen om je negatieve energie in positiviteit om te zetten. Onyx aardt je prachtig in lichaam, geest en ziel. De steen van bescherming, kracht, focus en wilskracht. Black Onyx geeft kracht, uithoudingsvermogen en helpt je je aan te passen aan je omgeving zonder je overweldigd te voelen.

Hoe reinig je de onyx?

Een eenvoudigste manieren om Onyx te reinigen, is met salie. Steek je salie aan en haal de steen enkele seconden door de rook. Je kunt je Onyx ook reinigen door hem in de zon te laten liggen. Een andere natuurlijke manier is met natuurlijke water reinigen. Bijvoorbeeld door de steen buiten in de regen te leggen. En als je naar het strand of een meer gaat, dan kun de steen daarin of daarmee reinigen. Durf je de steen niet te dragen in het water. Doe dan wat van het water in een emmertje of zakje en spoel de steen daarin schoon.

Vindplaats onyx

Onyx wordt wereldwijd gevonden op verschillende landen zoals: Brazilië, Canada, Duitsland en Australië. Grijze chalcedoon komt voor in India en China.

Ben je opzoek naar iets speciaals met edelstenen?

Ben jij opzoek naar een leuk sieraad met een edelsteen? Dan ben je bij Beau Accessoires aan het juiste adres. Hier worden de sieraden met zorg en liefde gemaakt. En staat het er niet bij op de site wat je zoekt? Stuur dan gerust een mailtje.

Dit is ook leuk om te lezen: