Pompoen-noedels met spicy tofu

Pompoen-noedels met spicy tofu

Pompoen-noedels met spicy tofu: Dit gerecht combineert de lekkerste smaken met een pittige, oosterse flair. De romige pompoenbouillon vormt de perfecte basis voor een hartige kom noedels vol groenten en knapperige, spicy tofu. Een ideale maaltijd voor wie houdt van een smaakexplosie en tegelijkertijd iets voedzaams en verwarmends op tafel wil zetten.

Spicy tofu

De spicy tofu is wel de smaakmaker in dit heerlijke recept, pompoen-noedels. De tofu is zacht van de binnenkant en knapperig van de buitenkant. De spicy tofu past perfect bij de zacht zoete smaak van pompoen en de frisse bite van broccoli en taugé. Dit geeft een perfecte smaakbalans die je keer op keer weer opnieuw wil proeven.

Het is niet alleen onwijs lekker, maar ook nog eens super leuk om deze pompoen-noedels met spicy tofu te maken. Het is eenvoudig om te maken. Dit recept geeft je alle ruimte om creatief te zijn met groenten en kruiden.

Deze pompoen-noedels met spicy tofu is perfect voor een dinerdate, maar ook een kom heerlijke comfort food ! Serveer het in mooie kommen, strooi er wat sesamzaadjes over, en geniet van deze voedzame traktatie. Eén hap, en je weet: dit ga ik vaker maken!

Pompoen-noedels met spicy tofu
Afdrukken

Pompoen-noedels met spicy tofu

Gang diner
Porties 2 porties

Ingrediënten

  • 400 gram flespompoen schoon gewicht, in blokjes of uit diepvries
  • 1 eetlepel misopasta 
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 gram broccoli
  • 100 gram paddenstoelen naar keuze
  • olie om in te bakken
  • 200 gram noedels

spicy tofu

  • 1 blok tofu
  • 3 eetlepels maizena
  • 1 eetlepel gochujangpasta 
  • 1 theelepel riijstazijn of een andere azijn
  • 1 theelepel donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 rode peper zonder zaadlijsten, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, geperst

Voor de topping

  • handje taugé
  • 2 theelepels sesamzaadjes

Instructies

  • Laat de tofu uitlekken
  • Verhit olie in een ruime pan en voeg de pompoenblokjes toe. Roer de misopasta erdoor en schep even goed door. Schenk de groentebouillon in de pan en breng tegen de kook aan. Zet het vuur dan laag en laat het pruttelen, tot de pompoen gaar is. Mix de pompoenbouillon helemaal glad met de staafmixer.
  • Doe de noedels in een pan met water en kook volgens gebruiksaanwijzing.
  • Doe de broccoli met een flinke scheut water in een pan en laat het 5 tot 8 minuten gaar stomen. Zo heeft de broccoli nog een fijne bite. Misschien moet je tussendoor nog een keer water toevoegen. Roer regelmatig door. Voeg na 5 a 8 minuten als al het water verdampt (giet het anders af), de paddenstoelen toe. Ik vind het fijn om ze te bakken in een scheutje boter, maar in olie kan ook. Roerbak ze tot ze gaar zijn maar nog wel een bite hebben.
  • Snijd de tofu in blokjes en doe ze in een kom en verdeel de maizena erover. Hussel het geheel goed door elkaar. Verhit een flinke scheut olie in een wok of koekenpan. Bak de tofoe lichtbruin en een beetje knapperig.
  • Maak ondertussen de saus door de gochujangpasta, rijstazijn, suiker, gesneden peper, geperste knoflook en sojasaus met elkaar te mixen in een kom. Als de saus klaar is, voeg je deze toe aan de tofu en hussel alles goed door elkaar. Laat nog 2-3 min. pruttelen.
  • Verdeel de noedels over twee kommen. Schenk de pompoenbouillon erover. Verdeel de spicy tofu, de paddenstoelen en broccoli over de soep. Doe de taugé erover en strooi er wat sesamzaadjes over.
    Smullen maar!!

Dit is ook leuk om te lezen: