Salade caprese is een traditionele Italiaanse salade. Die de kleuren van de Italiaanse vlag weerspiegelt … het groen van basilicum, het wit van vegan mozzarella en het rood van tomaten. Deze salade is erg lekker en super makkelijk om te maken.
Tomaten voor in de salade caprese
De ene tomaat is de andere niet. Tomaten ik eet ze dagelijks en heb zelf vooral de voorkeur voor de kleine (cherry) tomaatjes. En poosje terug ben ik in het Westland op tomatensafari geweest en daar heb ik echt de lekkerste tomaten geproefd. Deze tomaten waren onbewerkt en kwamen zo vers van de tomatenplanten. De smaak van tomaten bij de kweker zijn veel smaakvoller, dan de tomaten die je koopt in de winkel.
Op tomaten safari in het Westland
Voor de salade caprese is het ideaal om rijpe tomaten te gebruiken. Deze hebben een goede smaak en sappigheid. Dit zijn enkele tomaten soorten die goed passen bij de salade caprese
Trostomaten
Trostomaten zijn sappige en smaakvolle tomaten met een goede balans tussen zoet en zuur. Ze hebben een mooie textuur en zijn gemakkelijk in plakken te snijden.
Roma-tomaten
Roma-tomaten, ook bekend als pruimtomaten, hebben een stevige textuur en zijn minder sappig. Ze hebben echter een intense smaak en zijn uitstekend geschikt voor salades.
Kerstomaten
Kerstomaten zijn kleine, zoete tomaten die vol smaak zijn. Deze hoef je niet in plakken te snijden. Je kunt ze halveren voor de caprese salade.
Vegan mozzarella
Er zijn verschillende merken die veganistische mozzarella hebben. Het is heel persoonlijk welke je lekker vind. Zelf vind ik Mondarella heel erg lekker.
Vegan salade caprese
Ingrediënten
- 2 rijpe tomaten (ligt er natuurlijk wel aan welke tomaten je gebruikt. Kies je voor kleintjes heb je er wel wat meer nodig.
- 2 plakken mozzarella in stukjes
- 10 blaadjes basilicum
- 1,5 theelepel pesto
- na snaak ZeekraalZilt van salterra
Instructies
- Was de tomaten en snijd ze in plakken.
- Snijd de mozzarella ook in plakken /stukjes
- Leg de plakjes tomaat op een schoteltje en doe daar de mozzarella, basilicum zeekraalZilt van en pesto overheen.