Salade caprese helemaal vegan

Salade caprese vegan

Salade caprese is een traditionele Italiaanse salade. Die de kleuren van de Italiaanse vlag weerspiegelt … het groen van basilicum, het wit van vegan mozzarella en het rood van tomaten. Deze salade is erg lekker en super makkelijk om te maken.

Tomaten voor in de salade caprese

De ene tomaat is de andere niet. Tomaten ik eet ze dagelijks en heb zelf vooral de voorkeur voor de kleine (cherry) tomaatjes. En poosje terug ben ik in het Westland op tomatensafari geweest en daar heb ik echt de lekkerste tomaten geproefd. Deze tomaten waren onbewerkt en kwamen zo vers van de tomatenplanten. De smaak van tomaten bij de kweker zijn veel smaakvoller, dan de tomaten die je koopt in de winkel.

Op tomaten safari in het Westland

Voor de salade caprese is het ideaal om rijpe tomaten te gebruiken. Deze hebben een goede smaak en sappigheid. Dit zijn enkele tomaten soorten die goed passen bij de salade caprese

Trostomaten

Trostomaten zijn sappige en smaakvolle tomaten met een goede balans tussen zoet en zuur. Ze hebben een mooie textuur en zijn gemakkelijk in plakken te snijden.

Roma-tomaten

Roma-tomaten, ook bekend als pruimtomaten, hebben een stevige textuur en zijn minder sappig. Ze hebben echter een intense smaak en zijn uitstekend geschikt voor salades.

Kerstomaten

Kerstomaten zijn kleine, zoete tomaten die vol smaak zijn. Deze hoef je niet in plakken te snijden. Je kunt ze halveren voor de caprese salade.

Vegan mozzarella

Er zijn verschillende merken die veganistische mozzarella hebben. Het is heel persoonlijk welke je lekker vind. Zelf vind ik Mondarella heel erg lekker.

vegan mozzarella
Salade caprese vegan
Afdrukken

Vegan salade caprese

Ingrediënten

  • 2 rijpe tomaten (ligt er natuurlijk wel aan welke tomaten je gebruikt. Kies je voor kleintjes heb je er wel wat meer nodig.
  • 2 plakken mozzarella in stukjes
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1,5 theelepel pesto
  • na snaak ZeekraalZilt van salterra

Instructies

  • Was de tomaten en snijd ze in plakken.
  • Snijd de mozzarella ook in plakken /stukjes
  • Leg de plakjes tomaat op een schoteltje en doe daar de mozzarella, basilicum zeekraalZilt van en pesto overheen.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating