Deze chocolade munttaart is echt zo lekker. Tijdens verjaardagen of andere gelegenheden kunnen maar weinig mensen NEE zeggen tegen deze lekker punt. Het mogen dan ook duidelijk zijn wat de basis is van deze overheerlijke taart … Ja chocolade en een vleugje verse munt.
Vegan chocolade munttaart recept, wat heb je nodig?
Wat super handig is om te weten dat 1 mok 240 ml is.
- 240 gram tarwemeel
- 140 gram cacaopoeder
- 1 zakje bakpoeder
- anderhalve mok soja melk
- 200 gram suiker
- 220 ml plantaardige olie
- 2 takjes munt en een takje voor de garnering
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 theelepels zout
Voor de glazuur van de chocolade munt cake
- 80 ml sojamelk
- 125 gram pure chocola
- 1 takje munt
Zo maak je de Vegan chocolade munttaart:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 22 cm in met boter of olie
- Doe de havermeel, cacao. bakpoeder en het zout in een kom en meng alles goed door elkaar. Daarna doe je de sojamelk, suiker, vanille en olie in een andere kom en klopt dit goed door elkaar met een garde. Doe steeds beetje van het droge mengsel bij het natte en blijf goed mengen. Meng het net zolang tot er een mooi beslag ontstaat. Pureer dan de munt erdoor met een staafmixer.
- Giet et beslag in de ingevette springvorm en zet het in de oven. Laat 30 à 35 minuten bakken tot de taart gaar is. Dit kun je checken met een saté prikker. Prik deze in de taart, als de taart gaar is blijft de prikker schoon. Haal de taart dan uit en oven en laat het goed afkoelen.
Springvormen bij bol.com
Voor het glazuur van de Vegan chocolade munttaart:
Als de taart helemaal afgekoeld is kan het glazuur erover. Dat kun je ook het beste pas maken als de taart afgekoeld is. Breng een klein pannetje met de sojamelk aan de kook. Doe het vuur dan laag en doe de choolade erbij. Roer het geheel met een vork goed door tot de chocolade helemaal gesmolten is. Laat het chocolade mengsel nu zo’n 15 minuten afkoelen en opstijven. Als het half opgesteven is, is het glazuur klaar om over de taart te gaan. Giet het mengsel over de taart en smeer het uit met de achterkant van een lepel. Zet de taart nu op een koele plek of in de koelkast, zodat het glazuur helemaal kan opstijven.
Serveer met een lekker toef plantaardige slagroom en een kopje thee of koffie en genieten maar …
Dit is ook leuk om te lezen:
Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram of @vegalifetyle
Astrid says:
Die was erg lekker!